Partille kommun har ett rikt utbud av föreningar som erbjuder en mängd olika verksamheter. Här kan du läsa om hur man söker föreningsbidrag och lotteritillstånd för föreningar.

Bidrag

Föreningar i Partille kan få olika former av stöd för sina aktiviteter i kommunen. Kultur- och fritidsnämnden fördelar bidrag till idrottsföreningar, kulturföreningar, pensionärsföreningar och övriga idébärande föreningar. Föreningsbidrag kan sökas för medlemmar som är boende i Partille. Du kan ansöka digitalt eller skriva ut blanketter som du hittar på denna sida. Tänk på att blanketterna ser olika ut beroende på om du söker bidrag för en idrottsförening, kulturförening eller förening med social verksamhet.

Särskilda föreningsbidrag

Föreningar som ägnar sig åt försvarsåtgärder eller andra samhällskyddande åtgärder, humanitära ändamål eller underhåll av kulturellt värdefulla byggnader kan också ansöka om föreningsbidrag. Det är kommunstyrelsens arbetsutskott som varje år beslutar om bidrag till dessa. Läs mer längst ned på sidan.

Föreningslotteri

I Sverige regleras lotteriverksamheten av Lotteriinspektionen genom lotterilagen och lotteriförordningen. Du söker lotteritillstånd från kultur- och fritidsförvaltningen som är tillstånds- och tillsynsmyndighet i Partille kommun. För att man ska få ett tillstånd måste det finnas en lotteriansvarig som ansvarar för bland annat anmälningar av de lotterier som är aktuella. Denna kommer även att ha kontakt med den kontrollant som Partille kommun utser. På denna sida hittar du blankett för tillståndsansökan samt hur du redovisar ditt lotteri.

Var med i vårt register!

Längre ner på denna sida hittar du vårt nypåbörjade föreningsregister. Alla som har en aktuell webbplats får vara med. Kontakta Partille kommuns föreningskonsulent via kundcenter. 

Föreningsregister

Sport, idrott och friluftsliv

Öjersjö gymnastikförening

Öjersjö GF erbjuder rolig och utmanande barn, trupp- och vuxengymnastik. För dem som vill erjuds även tävlingsutmaningar. Deras mål är välbefinnande genom rörelse och gemenskap. Träning sker idag i idrottshallarna i Öjersjö.

Klicka här för att hitta till Öjersjös idrottshallar. 

Porthälla Scoutkår

Beskrivning: "Vi bedriver scoutverksamhet för barn från 6 år och uppåt. Roliga äventyr utomhus tillsammans med andra." 

Webbplats: www.porthallascoutkar.se, Email:mailto:info@porthalla.scout.se

Partille Sport Club

Beskrivning: "Partille Sport Club (PSC) grundades år 1975 och är Sveriges äldsta landhockeyförening. Klubben har varit mycket framgångsrik och har vunnit många SM-guld i alla kategorier. Dam- och herrlaget har också spelat många Europacuper. PSC arbetar också för att ha barn- och ungdomsverksamhet."

Webbplats: https://www.facebook.com/partillesc/

Partille Biodlarförening

Beskrivning: "Partille biodlarförening är till för dig som bor i eller i närheten av Partille kommun och har bin eller är intresserad av biodling. Vi organiserar kurser, träffar, utflykter och sprider information och kunskap om biodling. Nyfiken på bin, välkommen!"

Webbplats: http://partillebiodlarfrening.yolasite.com/ 

Partille Golfklubb

Beskrivning: "Partille Golfklubb, kommunens enda golfbana, ligger i det starkt expanderande området Öjersjö 10 minuter från Partille centrum och centrala Göteborg. Banan invigdes 1987 och renoverades 2008. Vi är en mycket aktiv förening med stor juniorverksamhet."

Webbplats: www.partillegk.se

Partille IF FK

Beskrivning: "Partille IF FK är en fotbollsförening med inriktning på barn och ungdomar, alla som vill prova på fotboll är välkomna!"

Webbplats: www.partilleif.com

Partille Badminton

Beskrivning: "Målet är att vi skall ha en god ungdomsverksamhet, såväl sportsligt som socialt. Våra ungdomsgrupper består av både flickor och pojkar i åldrarna från 7 år och uppåt. Vi vill att så många som möjligt skall beredas plats att träna och spela badminton."

Webbplats: www.partillebadminton.se

IF Friskis & Svettis Partille

Beskrivning: "Träning för alla i alla åldrar i våra fräscha lokaler. Vi har Gym, Spinning, Indoor walking, Cirkelgym, Jympa, Yoga, Core, Skivstång, Flex, Temapass och massor av andra gruppträningspass på olika nivåer. Du har också tillgång till våra tränare i gymmet."

Webbplats: www.partille.friskissvettis.se

GK Antilopen 

Beskrivning: "GK Antilopen ska vara gymnastikföreningen för alla och genom vår sunda inställning skall vi vara ett föredöme för hela Gymnastiksverige! GK Antilopen är en förening för alla gymnastikintresserade på olika nivåer. Vi ska erbjuda gymnastik i en trygg familjär gemenskap där alla får möjlighet att utvecklas."

Webbplats: http://www.antilopen.se/

Naturskyddsföreningen Partille

Beskrivning: "Naturskyddsföreningen i Partille anordnar allt från temakvällar, barnvandringar, Natursnokarna, holkbyggarträffar till vandringar i kommunen men även exkursioner till andra platser i både Sverige och utomlands."

Webbplats: https://partille.naturskyddsforeningen.se/

IK Sävehof

Beskrivning: ”Världens största handbollsklubb med 1300 ungdomar från 7 år och uppåt. Dam- och herrlag i högsta nationella ligorna, 17 SM-guld på seniornivå och en uppsjö av medaljer i USM. Verksamheten bedrivs i ett flertal idrottshallar i Partille. Kontor i Partille arena. Klubben arrangerar även Partille Cup – världens största och mest internationella handbollscup”.

Webbplats: www.savehof.se E-post: info@savehof.se

 

Rugby Spartacus Rugby Club

Spartacus Rugby Klubb bildades 1968. Vi har ungdomslag för både pojkar och flickor samt senior lag för herrar. Klubben har på senare år varit mycket framgångsrik på ungdomssidan med såväl USM guld som flera spelare till våra ungdomslandslag. Klubben arrangerar även ungdomsturneringen Viking Cup som är den största internationella rugby ungdomsturneringen i Skandinavien

Rugby är sporten som passar alla och håller hårt på värdering att alla skall vara med.

Webbplats: www.spartacusrugby.com  E-post: info@spartacusrugby.com

Sävedalens AIK

SAIK är klubben för dig som vill syssla med friidrott, orientering eller skidor. Vi har aktiviteter för alla åldrar och klubben består av både elit och motionärsverksamhet. Som medlem kan man vara aktiv, ledare eller stödjande, du bestämmer ditt engagemang. Friidrottsverksamheten har sin bas på Vallhamra IP där alla barn och ungdomar tränar. Orienteringen utgår från Kåsjöstugan med sin träning. Skidorna växlar mellan Öjersjö och Serneke arena beroende på bl.a. årstid. Kom och prova på!

Webbplats: www.savedalensaik.se

Öjersjö IF

Öjersjö IF är en relativt ung fotbollsförening som startade 1995 och har sitt säte vid Öjersjö brandstation. Föreningen verkar för att barn och ungdomar skall få en glädjerik och utvecklande barndom och välkomnar alla, stora som små!

Webbplats: https://www.laget.se/OjersjoIF-Herr/

 

Kultur, musik och film

Partille Kammarorkester

Beskrivning: "Stråkorkester öppen för amatörer. Repetitioner och konserter sker under professionell ledning. Repertoaren är baserad på västerländsk konstmusik. Orkestern samarbetar gärna med kyrkomusiker samt solister och dirigenter under utbildning." 

Webbplats: www.partillekammarorkester.se

Götas Vänner Biografförening

Beskrivning: "Götas Vänner Biografförening, som bildades hösten 1995, driver sedan våren 1996 biografen Göta Bio i Jonsered. All teknik, biljettförsäljning, biljettrivning, godisförsäljning, städning och så vidare sköts av föreningens medlemmar."

Webbplats: www.gotabio.se

Partille Hemslöjd-och Konsthantverksförening

Beskrivning: "Föreningen skall verka för en kvalitativ utveckling av hemslöjd o konsthantverk, samt ordna utställningar o föra kunskaper vidare till kommande generationer."

Webbplats: www.partillehemslojd.se/

Sociala föreningar

Equmeniakyrkan Sävedalen

Beskrivning: "Equmeniakyrkan Sävedalen, tidigare Sävedalens Missionsförsamling, har funnits sedan 1903 och består idag av cirka 380 medlemmar. Vi vill att kyrkan ska vara en plats där det ska finnas möjlighet att möta Gud men även en plats där människor i olika åldrar kan få uppleva en varm gemenskap med varandra."

 

Webbplats: http://equmeniakyrkansavedalen.se/

Team STS RC 

Beskrivning: "Team STS är en förening med mottot att RC skall vara kul, Vi har en bana i Jonsered där vi träffas, tjötar och kör ihop. Mer information besök vår hemsida."

Webbplats: https://www.teamstsrc.com/

Konfliktspelsföreningen i Partille

Beskrivning: "Vi bedriver föreningsverksamhet inom figurspel och rollspel. Vi har en lokal där vi har färdiga spelbord att spela på med terräng och mattor. Vi har även introduktionsbord där vi kan visa hur man spelar spelen så nya är välkomna att testa på. Alla åldrar är välkomna!" 

 

Facebook-sidan hittar du här.

 

 

 

Särskilda föreningsbidrag

Vilka kan söka?

Föreningar och organisationer i Partille, med verksamhet inom nedanstående områden, kan ansöka om kommunala bidrag:

  • försvarsåtgärder eller andra samhällsskyddande åtgärder
  • humanitära ändamål
  • underhåll av kulturellt värdefulla byggnader

Gör så här

Av ansökan ska det tydligt framgå vilken verksamhet föreningen bedriver samt önskat bidrag. Bifoga även verksamhetsberättelse för år 2018 och protokoll från senaste årsmötet. Skicka ansökan till:

Partille kommun

Kommunkontoret,

Att: Ann-Louise Boström

433 82 Partille.

För mer information

Ring Ann-Louise Boström, 031–792 11 65.

Ansökan ska vara kommunen tillhanda senast måndag 6 maj 2018.