Som pensionär i Partille har du möjlighet att äta lunch till subventionerat pris på kommunens äldreboenden. Om du inte kan besöka några av våra lunchrestauranger eller laga maten själv kan du ansöka om att få måltider hemkörda. I Partille kommun erbjuds kyld portionsförpackad mat som matdistribution.

Lunchpriser på kommunens äldreboenden

Lunch pensionär (kontant eller kuponger)                        50 kronor

(I lunch pensionär ingår bröd, smör, sallad och vatten)

Lunch övriga gäster (kontant)                                              65 kronor

(I lunchen ingår bröd, smör, sallad och måltidsdryck på flaska)

Kaffe på maten                                                                           5 kronor  

Dagens dessert                                                                         10 kronor

Sallad, inklusive smör, bröd och måltidsdryck                    40 kronor

Barnpris lunch* (3-12 år)                                                         36 kronor

Matkuponger

Häften med 10 matkuponger (rosa häfte) finns att köpa på Restaurang Furulund och Bistro Forellen. Häftet kostar 500 kronor och gäller för varmrätt, bröd, smör och sallad.

Våra lunchserveringar

Furulunds restaurang

Tingsvägen 4, Partille
Telefon: 031-792 98 28
Öppet: vardagar klockan 12–14, helg och röda dagar klockan 12–14

Bistro Forellen (lunchservering och kafé)

Gamla Kronvägen 82, Partille 
Telefon: 031-792 14 20 
Öppet: vardagar klockan 12–13, helg och röda dagar stängt. 

Lunchservering på äldreboenden

Kontakta respektive kök för information om matsedel och öppettider om du önskar äta lunch på något av kommunens äldreboenden. 

Kullegårdens äldreboende

Rörliden 31, Sävedalen
Telefon: 031-792 99 85

Jonseredsgårdens äldreboende

Kyrkogatan 10, Jonsered
Telefon: 031-792 18 53

Matdistribution

Om du inte kan laga maten själv eller äta på någon av kommunens restauranger, kan du ansöka om att få måltider hemkörda. I Partille kommun erbjuds matdistribution i form av kyld portionsförpackad mat som levereras till din bostad en gång i veckan. Varje vecka finns fjorton rätter att välja mellan. Menyn byts ut veckovis och totalt erbjuds ett 70-tal olika rätter. Du hittar aktuell meny under rubriken Matsedlar längre ner på den här sidan.   

Så ansöker du om matdistribution

Kontakta kommunens biståndshandläggare om du vill ansöka om matdistribution, se blå knapp högst upp till höger på sidan. Blankett för ansökan om hemtjänst, där matdistribution ingår, hittar du under rubriken Dokument på denna sida.

Vad kostar det?

Själva insatsen matdistribution kostar inget. De betalar endast för det antal matportioner som du har beställt och fått levererade hem till dig. Här hittar du aktuell kostnad för kyld portionsförpackad mat i Partille kommun.

Matsedel lunchserveringar

Furulunds restaurang vecka 3 (14–20 januari)

Måndag

Stekt isterband serveras med dillstuvad potatis samt kokt grönsak
Pannbiff med lök, brunsås samt kokt potatis
Spenatpannkaka med äppellingon
Blåbärskräm

Tisdag

Fiskbullar i dillsås serveras med kokt potatis och ärtor, majs, paprika
Krispig kyckling med klyftpotatis samt kall sås
Crispy weggies med kall sås samt klyftpotatis
Rabarber- och jordgubbskräm

Onsdag

Kåldolmar serveras med skysås, kokt potatis och morötter
Krämig potatis och purjolökssoppa
Thaisoppa med curry
Glass med kolasås

Torsdag

Ärtsoppa med fläsk
Lasagne
Vegetarisk lasagne med keso, majs och morot
Tunna pannkakor

Fredag

Kycklinglårfilé serveras med rosépepparsås, rostad potatis och kokta grönsaker
Fisksoppa med mjukt bröd samt pålägg
Morot- och linssoppa
Drottningkräm

Lördag

Fiskpudding serveras med skirat smör, potatismos samt gröna ärtor
Kötträtt, potatismos, sås och gröna ärtor
Chokladpudding med grädde

Söndag

Dillfrikassé serveras med kokt potatis samt bukettgrönsaker
Fiskrätt, sås, bukettgrönsaker, potatismos
Toscapäron med glass

 

Med reservation för ändringar av matsedeln.

Bistro Forellen vecka 3 (14–20 januari)

Måndag

Stekta isterband serveras med dillstuvad potatis och kokt morot
Pannbiff av nöt serveras med brunsås och kokt potatis, kokt morot
Blåbärskräm

Tisdag

Fiskbullar i vitvins- och dillsås serveras med kokt potatis och kokta ärtor, majs och paprika
Chicken nuggets serveras med ris och kall currysås, ärtor, majs och paprika
Rabarber- och jordgubbskräm

Onsdag

Kåldolmar serveras med kokt potatis, skysås och kokt morot
Krämig potatis- och purjolökssoppa servers med bröd och ost
Glass med hemkokt kolasås

Torsdag

Ärtsoppa med fläsk
Lasagne, kall sås och kokt grönsak
Pannkaka

Fredag

Stekt kycklinglårfilé i rosépepparsås serveras med kokt potatis och broccoli
Fiskgratäng serveras med potatismos, broccoli
Drottningkräm

 

Med reservation för ändring av matsedeln.

 

För lunch till pensionärspris på lördag och söndag hänvisar vi till Furulunds restaurang, Tingsvägen 2, Partille. Öppettider klockan 12–14. Telefon: 031-792 98 28

 

 

Furulunds restaurang vecka 4 (21–27 januari)

Måndag

Stekt falukorv med stuvade makaroner samt broccoli
Ost- och skinksås serveras med pasta
Thaiwok med nudlar
Fruktsoppa

Tisdag

Fisk under chilitäcke med kokt potatis samt haricots verts
Kycklingsoppa med mjukt bröd
Majssoppa
Päron med lättvispad grädde

Onsdag

Pannbiff med stekt lök, gräddsås, kokt potatis samt grönsaker
Laxpanett med potatismos
Persikogryta med bulgur
Rabarberkräm

Torsdag

Vitkålsoppa med kalvfrikadeller
Blodpudding och raggmunk serveras med lingon
Fyllt tortillabröd
Blåbärspaj med vaniljsås

Fredag

Lasagne serveras med kokta grönsaker
Köttfärslimpa med fetaost serveras med tzatziki, klyftpotatis och broccoli
Bakad potatis med röra
Jordgubbskräm

Lördag

Fisk bordelaise med kokt potatis, vit sås samt kokt majs och paprika
Kötträtt, potatismos, sås och kokt majs och paprika
Rulltårtsstubbe

Söndag

Helstekt kotlettrad med kokt potatis, gräddsås samt sommargrönsaker
Fiskrätt, sås, sommargrönsaker, potatismos
Himmelsk kaka

 

Med reservation för ändringar av matsedeln.

Bistro Forellen vecka 4 (21–25 januari)

Måndag

Stekt falukorv serveras med stuvade makaroner och kokt broccoli
Ost- och kycklingsås serveras med pasta och broccoli
Sommarkompott

Tisdag

Färsk sej under chilitäcke serveras med kokt potatis och kokta haricots verts
Kycklingsoppa med kokosmjölk
Konserverade päron serveras med lättvispad grädde

Onsdag

Hemmastekta pannbiffar med lök och brunsås servers med potatis och am grönsaksblandning
Panerad laxpanett serveras med kall sås och kokt potatis, kokt grönsaker
Rabarberkräm

Torsdag

Kålsoppa med kalvfrikadeller
Raggmunk och blodpudding
Blåbärspaj serveras med vaniljsås

Fredag

Lasagne serveras med kokt broccoli
Kålpudding serveras med brunsås och kokt potatis, broccoli
Jordgubbskräm

 

Med reservation för ändring av matsedeln.

 

För lunch till pensionärspris på lördag och söndag hänvisar vi till Furulunds restaurang, Tingsvägen 2, Partille. Öppettider klockan 12–14. Telefon: 031-792 98 28