Som pensionär i Partille har du möjlighet att äta lunch till subventionerat pris på kommunens äldreboenden. Om du inte kan besöka några av våra lunchrestauranger eller laga maten själv kan du ansöka om att få måltider hemkörda. I Partille kommun erbjuds kyld portionsförpackad mat som matdistribution.

Lunchpriser på kommunens äldreboenden

Lunch pensionär (kontant eller kuponger)                        50 kronor

(I lunch pensionär ingår bröd, smör, sallad och vatten)

Lunch övriga gäster (kontant)                                              65 kronor

(I lunchen ingår bröd, smör, sallad och måltidsdryck på flaska)

Kaffe på maten                                                                           5 kronor  

Dagens dessert                                                                         10 kronor

Sallad, inklusive smör, bröd och måltidsdryck                    40 kronor

Barnpris lunch* (3-12 år)                                                         36 kronor

Matkuponger

Häften med 10 matkuponger (rosa häfte) finns att köpa på Restaurang Furulund och Bistro Forellen. Häftet kostar 500 kronor och gäller för varmrätt, bröd, smör och sallad.

Våra lunchserveringar

Furulunds restaurang

Tingsvägen 4, Partille
Telefon: 031-792 98 28
Öppet: vardagar klockan 12-14, helg och röda dagar klockan 12-14

Bistro Forellen (lunchservering och kafé)

Gamla Kronvägen 82, Partille 
Telefon: 031- 792 14 20
Öppet: vardagar klockan 12 -13, helg och röda dagar stängt. 

Lunchservering på äldreboenden

Kontakta respektive kök för information om matsedel och öppettider om du önskar äta lunch på något av kommunens äldreboenden. 

Kullegårdens äldreboende

Rörliden 31, Sävedalen
Telefon: 031-792 99 85

Jonseredsgårdens äldreboende

Kyrkogatan 10, Jonsered
Telefon: 031-792 18 53

Matdistribution

Om du inte kan laga maten själv eller äta på någon av kommunens restauranger, kan du ansöka om att få måltider hemkörda. I Partille kommun erbjuds matdistribution i form av kyld portionsförpackad mat som levereras till din bostad en gång i veckan. Varje vecka finns fjorton rätter att välja mellan. Menyn byts ut veckovis och totalt erbjuds ett 70-tal olika rätter. Du hittar aktuell meny under rubriken Matsedlar längre ner på den här sidan.   

Så ansöker du om matdistribution

Kontakta kommunens biståndshandläggare om du vill ansöka om matdistribution, se blå knapp högst upp till höger på sidan. Blankett för ansökan om hemtjänst, där matdistribution ingår, hittar du under rubriken Dokument på denna sida.

Vad kostar det?

Själva insatsen matdistribution kostar inget. De betalar endast för det antal matportioner som du har beställt och fått levererade hem till dig. Här hittar du aktuell kostnad för kyld portionsförpackad mat i Partille kommun.

Matsedel lunchserveringar

Restaurang Furulund vecka 16 (16–22 april)

Måndag

Korvgryta med äpple och curry serveras med ris samt kokta brytbönor
Köttbullar med kokt potatis, brunsås samt brytbönor
Grönsaksbollar med sås samt kokt potatis
Aprikoskräm med kaffegrädde

Tisdag

Stekt fiskfilé med dillkräm, potatismos samt kokta morötter
Kycklingsoppa med bröd samt pålägg
Sötpotatissoppa med bröd samt pålägg
Äppelkräm med kanel

Onsdag

Timjansdoftande köttfärsrutor med kokt potatis samt gräddsås
Pasta med ost och skinksås
Svamplasagne
Glass med bärsås

Torsdag

Tomatsoppa med pasta serveras med bacon
Butter chicken med jasminris
Mathavresallad med betor
Tunna pannkakor

Fredag

Kyckling med rosmarin och dijonsås, ris samt kokta morötter
Fisk med smaker från Mauritius sreveras med potatismos
Chili sin carne med ris
Drottningmousse

Lördag

Laxqueneller med potatismos, sandefjordsmör samt broccoli
Kötträtt, potatismos, sås och grön grönsaksblandning
Kladdkaka med grädde

Söndag

Nötköttsgryta med kokt potatis samt bukettgrönsaker
Fiskrätt, sås, gröna ärtor, potatismos

Citronfromage med wafers

 

Med reservation för ändringar av matsedeln.

Bistro Forellen vecka 16 (16–22 april)

Måndag

Korvgryta med äpple och curry serveras med ris samt brytbönor
Köttbullar med kokt potatis samt brunsås
Aprikoskräm med kaffegrädde

Tisdag

Stekt fisk med dillkräm, potatismos samt kokta morötter
Kycklingsoppa med mjukt bröd
Äppelkräm med kanel

Onsdag

Timjansdoftande köttfärsrutor med kokt potatis, brunsås samt
kokta grönsaker
Pasta med ost och skinksås
Glass med bärsås

Torsdag

Tomatsoppa med pasta samt stekt bacon
Butterchicken med ris
Tunna pannkakor

Fredag

Kyckling med rosmarin och dijonsenapsås, ris samt minimorötter
Fisk med smaker från Mauritius med potatismos
Drottningmousse

Mat för helgen kan förbeställas i köket senast på fredagen och hämtas i köket aktuell dag. Betalning sker i samband med beställningen.

Lördag

Laxqueneller med sandefjordsmör, potatismos samt broccoli
Kötträtt, potatismos, sås, kokta ärtor
Kladdkaka med lättvispad grädde

Söndag

Nötköttsgryta med kokt potatis samt bukettgrönsaker
Fiskrätt, sås, potatismos, kokt blomkål
Citronfromage med wafers

 

Med reservation för ändringar av matsedeln. 

Restaurang Furulund vecka 17 (23-29 april)

Måndag

Skåneköttbullar med kokt potatis, gräddsås samt kokt ärtor och morötter
Blodpudding med potatisbullar samt keso
Majsbiffar med mathavre samt sweet chilisås
Nyponsoppa med lättvispad grädde

Tisdag

Stekt strömming med persilja samt potatismos och kokta ärtor
Broccolisås med pasta
Svampfritata med keso
Hallonkräm

Onsdag

Kålpudding med kokt potatis, gräddsås samt rårörda lingon
Stekt fläsk med löksås samt kokt potatis
Pasta med spenat och soltorkade tomater
Lingonmousse

Torsdag

Kycklingsoppa med curry
Citron- och purjolöksfisk med potatismos
Jala masala med bulgur
Ananaspaj med vaniljsås

Fredag

Grekisk färsbiff med klyftpotatis, sås samt brytbönor
Kökets val
Kökets vegetariska alternativ
Ananas med honungsyoghurt

Lördag

Kokt rimmad fiskfilé med ägg- OCH persiljesås, kokt potatis samt ärtor
Kötträtt, potatismos, sås och grön grönsaksblandning
Fruktcocktail med lättvispad grädde

Söndag

Örtagårdstek med kokt potatis, gräddsås samt sommargrönsaker
Fiskrätt, sås, gröna ärtor, potatismos
Pärondessert

 


Med reservation för ändringar av matsedeln.

Bistro Forellen vecka 17 (23-29 april)

Måndag

Skåneköttbullar serveras med gräddsås och kokt potatis, kokta ärtor och morötter 
Blodpudding, potatisbullar serveras med keso
Nyponsoppa med lättvispad grädde

Tisdag

Stekt strömming med persilja och potatismos, kokta ärter 
Broccolisås serveras med pasta och kokta ärtor 
Hallonkräm

Onsdag

Kålpudding serveras med brunsås och kokt potatis, rårörda lingon
Stekt fläsk serveras med löksås och kokt potatis, kokt grönsak 
Lingonfromage

Torsdag

Kycklingsoppa med curry 
Citron- och purjolöksfisk serveras med potatismos 
Ananaspaj serveras med vaniljsås

Fredag

Grekisk färsbiff serveras med tzatziki och klyftpotatis, kokta brytbönor
Kökets alternativ, kokta brytbönor 
Ananas i bit serveras med en klick av honungsyoghurt

 

Mat för helgen kan förbeställas i köket senast på fredagen och hämtas i köket aktuell dag. Betalning sker i samband med beställningen.

Lördag

Kokt rimmad fiskfilé serveras med ägg- och persiljesås, kokt potatis och ärtor

Kötträtt, sås, potatismos, kokta ärter 
Fruktcocktail serveras med lättvispad grädde

Söndag

Örtagårdsstek serveras med gräddsås och kokt potatis, kokta vintergrönsaker
Fiskrätt, sås, potatismos, kokta vintergrönsaker 
Pärondessert