Som pensionär i Partille har du möjlighet att äta lunch till subventionerat pris på kommunens äldre- och trygghetsboenden. Om du inte kan besöka några av våra lunchrestauranger eller laga maten själv kan du ansöka om att få måltider hemkörda. I Partille kommun erbjuds kyld portionsförpackad mat som matdistribution.

Lunchpriser på kommunens äldreboenden

Lunch pensionär (kontant eller kuponger)                        50 kronor

(I lunch pensionär ingår bröd, smör, sallad och vatten)

Lunch övriga gäster (kontant)                                              65 kronor

(I lunchen ingår bröd, smör, sallad och måltidsdryck på flaska)

Kaffe på maten                                                                           5 kronor  

Dagens dessert                                                                         10 kronor

Sallad, inklusive smör, bröd och måltidsdryck                    40 kronor

Barnpris lunch* (3-12 år)                                                         36 kronor

Matkuponger

Häften med 10 matkuponger (rosa häfte) finns att köpa på Restaurang Furulund och Bistro Forellen. Häftet kostar 500 kronor och gäller för varmrätt, bröd, smör och sallad.

Våra lunchserveringar

Furulunds restaurang

Tingsvägen 4, Partille
Telefon: 031-792 98 28
Öppet: vardagar klockan 12-14, helg och röda dagar klockan 12-14

Klicka på länken så kommer du till aktuell matsedel.

Bistro Forellen (lunchservering och kafé)

Gamla Kronvägen 82, Partille 
Telefon: 031- 792 14 20
Öppet: vardagar klockan 12 -13, helg och röda dagar stängt. 

Klicka på länken så kommer du till aktuell matsedel.

Lunchservering på äldre- och trygghetsboenden

Kontakta respektive kök för information om matsedel och öppettider om du önskar äta lunch på något av kommunens äldreboenden eller trygghetsboenden. 

Kullegårdens äldreboende

Rörliden 31, Sävedalen
Telefon: 031-792 99 85

Jonseredsgårdens äldreboende

Kyrkogatan 10, Jonsered
Telefon: 031-792 18 53

Brattåskärrs trygghetsboende

Brattåskärrsvägen 97, Sävedalen
Telefon: 031-792 97 80

Mosaikens trygghetsboende

Björndammens torg 9, Partille
Telefon: 0709- 93 12 48

Matdistribution

Om du inte kan laga maten själv eller äta på någon av kommunens restauranger, kan du ansöka om att få måltider hemkörda. I Partille kommun erbjuds matdistribution i form av kyld portionsförpackad mat som levereras till din bostad en gång i veckan. Varje vecka finns fjorton rätter att välja mellan. Menyn byts ut veckovis och totalt erbjuds ett 70-tal olika rätter. Du hittar aktuell meny under rubriken Matsedlar längre ner på den här sidan.   

Så ansöker du om matdistribution

Kontakta kommunens biståndshandläggare om du vill ansöka om matdistribution, se knappen Kontakta kundcenter längst ner på sidan. Blankett för ansökan om hemtjänst, där matdistribution ingår, hittar du under rubriken Dokument på denna sida.

Vad kostar det?

Själva insatsen matdistribution kostar inget. De betalar endast för det antal matportioner som du har beställt och fått levererade hem till dig. Här hittar du aktuell kostnad för kyld portionsförpackad mat i Partille kommun.

Matsedel lunchserveringar

Bistro Forellen vecka 6 (5-11 februari)

Måndag

Stekta isterband serveras med dillstuvad potatis och kokt morot
Köttfärssås servers med spaghetti och kokt grönsak
Blåbärssoppa

Tisdag

Stekt makrill servers med stuvad spenat och kokt potatis
Kinagryta med bambuskott serveras med ris och kokt grönsak
Rabarber och jordgubbskräm

Onsdag

Kåldolmar serveras med skysås och kokt potatis, morot
Kycklingsoppa
Glass serveras med hemkokt kolasås

Torsdag

Ärtsoppa med fläsk
Potatisbullar, blodpudding och keso, varm grönsak
Pannkaka

Fredag

Färsbiff serveras med brunsås och kokt potatis, kokt broccoli

Glaserad lax serveras med kall sås och kokt potatis, broccoli
Drottningmousse

 

Mat för helgen kan förbeställas i köket senast på fredagen och hämtas i köket aktuell dag. Betalning sker i samband med beställningen.

Lördag

Dragonfisk serveras med kokt potatis och kokta brytbönor
Kötträtt serveras med sås och potatismos, brytbönor
Chokladpudding med gräddklick

Söndag

Kycklingfrikasse serveras med kokt potatis och bukettgrönsaker
Fiskrätt serveras med sås och potatismos, bukettgrönsaker
Blåbärscrepes med glass

 

Med reservation för ändringar av matsedeln.

 

Furulunds restaurang vecka 6

Måndag

Stekt isterband serveras med dillstuvad potatis samt kokt grönsak

Köttfärssås med spaghetti

Morot- och linssås med pasta

Blåbärssoppa

Tisdag

Stekt makrill med kokt potatis samt stuvad spenat

Kinagryta med bambuskott serveras med ris samt kokt grönsak

Dhal-indisk linsgryta med ris och raita

Rabarber- och jordgubbskräm

Onsdag

Kåldolmar med kokt potatis, brunsås samt kokt morot

Kycklingsoppa

Örtsoppa med röda linser

Glass med kolasås

Torsdag

Ärtsoppa med fläsk

Potatisbullar med blodpudding samt keso

Sötsur kinagryta med ris

Pannkaka

Fredag

Färsbiff med kokt potatis, brunsås samt broccoli

Glacerad lax med sweet chilisås samt kokt potatis

Ugnsrostad spetskål med picklade grönsaker

Drottningmousse

Lördag

Dragonfisk med kokt potatis samt brytbönor

Kötträtt, potatismos, sås och grön grönsaksblandning 

Chokladpudding med lättvispad grädde

Söndag

Kycklingfrikassé med kokt potatis samt bukettgrönsaker

Fiskrätt, sås, gröna ärtor, potatismos

Blåbärscrepes med glass

 

Med reservation för ändring av matsedeln.

Bistro Forellen vecka 7 (12–18 februari)

Måndag

Stekt falukorv serveras med stuvade makaroner och kokt broccoli
Köttbullar serveras med potatismos och kokt broccoli
Hemlagad fruktsoppa

Tisdag

Fisk under chilitäcke serveras med kokt potatis och haricots verts
Köttfärssås servers med spaghetti och kokta haricots verts
Semla

Onsdag

Hemmastekt pannbiff serveras med lök brunsås och kokt potatis och grönsaksblandning
Panerad fisk serveras med kall sås och kokt potatis, amerikanska grönsaker
Alla hjärtansdagsplättar serveras med gräddsylt

Torsdag

Mustig svampsoppa toppas med knaperstekt sidfläsk
Pytt i panna serveras med stekt ägg och kokt grönsak
Björnbärspaj serveras med vaniljsås

Fredag

Kycklinglårfilé servers med rosépepparsås och kokt potatis, grönsak
Kökets alternativ, kokt grönsak
Jordgubbskräm

 

Mat för helgen kan förbeställas i köket senast på fredagen och hämtas i köket aktuell dag. Betalning sker i samband med beställningen.

Lördag

Fisk Bordelaise, serveras med varm sås, kokt potatis och grönsaker

Kötträtt, potatismos, sås, kokta ärtor, majs och paprika
Rulltårtsstubbe

Söndag

Helstekt kotlettrad serveras med gräddsås och kokt potatis, sommarblandning
Fiskrätt, potatismos, sås, kokta sommargrönsaker
Himmelsk kaka

 

Med reservation för ändringar av matsedeln.

Furulunds matsal vecka 7 (12–18 februari)

Måndag

Stekt falukorv med stuvade makaroner samt kokt broccoli
Panerad fisk med kall sås samt kokt potatis
Fruktsoppa

Tisdag

Fisk under chilitäcker med kokt potatis samt haricots verts
Potatis- och purjolöksoppa
Semla

Onsdag

Pannbiff med stekt lök, gräddsås, kokt potatis samt grönsaker
Nudelwok med kyckling och grönsaker
Alla hjärtansdagsdessert

Torsdag

Mustig svampsoppa med knaperstekt sidfläsk
Kasslergratäng serveras med ris
Björnbärspaj med vaniljsås

Fredag

Kycklinglårfilé med kokt potatis, rosépepparsås samt kokt grönsak
Köttbullar med potatismos, gräddsås samt lingonsylt
Jordgubbskräm

Lördag

Fisk bordelaise med kokt potatis, vit sås samt kokt majs och paprika
Kötträtt, potatismos, sås och grön grönsaksblandning 
Rulltårtsstubbe

Söndag

Helstekt kotlettrad med kokt potatis, gräddsås samt sommargrönsaker
Fiskrätt, sås, gröna ärtor, potatismos
Himmelsk kaka

 

Med reservation för ändring av matsedeln.

Bistro Forellen vecka 8 (19–25 februari)

Måndag

Kycklinglevergryta med bacon och champinjoner serveras med potatis och kokt morot 

Pannbiff serveras med brunsås och kokt potatis, kokt morot
Apelsinsoppa

Tisdag

Stekt färsk sejfilé med kapris och rödbetssky, kokt potatis
Krämig pastasås med ratatouille grönsaker servers med spaghetti
Blåbärskräm

Onsdag

Stekt fläsk serveras med bruna bönor och kokt potatis, morot
Korv Stroganoff servers med ris och kokt morot
Hemkokt äpple- och päronsoppa

Torsdag

Köttfärsgulasch toppas med crème fraiche
Fiskburgare med bröd, potatismos, dressing
Äggvåffla servers med gräddsylt

Fredag

Flygande Jacob serveras med ris och kokt broccoli
Kebabgryta serveras med pommes och kokt broccoli
Hemkokt krusbärskräm

Lördag

Fiskpudding serveras med brynt smör och potatismos, kokta ärtor
Kötträtt, sås, potatismos, kokta ärter
Chokladpudding serveras med grädde

Söndag

Burgundisk nötköttsgryta serveras med kokt potatis och blomkål
Fiskrätt, sås, potatismos, kokt blomkål
Pannacotta, bärsås

 

Med reservation för ändring av matsedeln.