Vare sig ditt barn är nytt i skolsystemet eller varit med i flera år, kan det vara bra att exempelvis ha koll på vilka plattformar vi använder eller vilka läsårstider som gäller i Partille. På den här sidan har vi samlat kort information om och länkar till sidor du kommer ha god användning av.

Håll dig uppdaterad via Unikum

Unikum är den webbportal för barn, elever, lärare som vi använder i Partille kommuns förskole- och skolverksamheter. Här kan du ta del av pedagogisk dokumentation, individuella utvecklingsplaner, elevdokumentation och omdömen. Det är också via Unikum du som vårdnadshavare får specifik information kring vad som händer på just er för-, grund- eller gymnasieskola. Här kan du läsa mer om Unikum och om hur du loggar in.

Om våra e-tjänster

Inom området barn och utbildning har vi ett antal e-tjänster som gör det lätt och smidigt för dig som vårdnadshavare att exempelvis ansöka om plats på förskola och skola, felanmäla elevdatorer eller ansöka om skolskjuts. E-tjänsterna inom området barn och utbildning hittar du här.

Förskola, skola och fritidshem på webben

På sidorna Skola på webben och Förskola & fritidshem på webben kan du som vårdnadshavare bland annat logga in för att ändra kontaktuppgifter, sjukanmäla ditt barn, se ditt barns frånvaro samt göra skolbyte. Här kan du läsa mer om närvaro i skolan och här finns alla e-tjänster inom kategorin barn och utbildning.

Häng med i sociala medier

Håll dig uppdaterad om vad som händer i Partille kommuns förskolor och skolor, vilka initiativ som tas för att utveckla förskole- och skolmiljön och, inte minst, få tips på hur ni kan skapa en aktiv fritid tillsammans som familj. Gilla och följ facebooksidan Partillefamiljer!

Förskola

I Partille kan du välja mellan kommunala och fristående förskolor samt pedagogisk omsorg. I kommunen finns även tre öppna förskolor dit du kan komma med dina barn för att leka tillsammans och umgås med andra barn och vuxna. Här kan du läsa mer om kommunens olika förskolor och här finns information om öppna förskolan.

Besök förskolornas webbplatser

Alla förskolor i kommunen har en egen webbplats. På dessa sidor hittar du aktuell information om förskolan, kontaktuppgifter och annat som kan vara bra att veta för dig som har eller kommer ha barn i någon av Partilles förskolor. Här hittar du en lista över förskolornas webbplatser.

Grundskola

I Partille finns grundskolor i alla delar av kommunen. Totalt finns 12 kommunala grundskolor och 1 fristående grundskola. Här kan du läsa mer om kommunens olika grundskolor.

Besök grundskolornas webbplatser

Alla grundskolor i kommunen har en egen webbplats. På dessa sidor hittar du som elev eller vårdnadshavare aktuell information om skolan, kontaktuppgifter och annat som kan vara bra att veta. Här hittar du en lista över grundskolornas webbplatser.

Gymnasium

Partille Gymnasium ligger mitt i centrala Partille. Skolan erbjuder högskoleförberedande utbildningar med god branschkoppling och ett brett kontaktnät med starka förebilder och profiler inom alla programområden. Här kan du läsa mer om Partille Gymnasium och vilka program som finns att välja mellan.

Särskola

I Partille kommun finns tre verksamhetsformer av särskola. Grundsärskola, gymnasiesärskola och vuxensärskola. Här kan du läsa mer om de olika verksamheterna.

Få koll på läsårstiderna

Det är många tider att hålla reda på under terminerna. Här får du koll på läsårstiderna i Partille kommun!

Personlig utveckling och lärande

Utbildningsförvaltningen i Partille kommun har som mål att stärka barns och elevers möjlighet till personlig utveckling och lärande. Därför arbetar vi systematiskt med verksamhetsutveckling. Här hittar du information om pågående verksamhetsutveckling i Partilles förskolor, skolor och fritidshem.

Så arbetar vi med likabehandling

Varje förskola och skola i Partille har en plan för likabehandling och hur man ska förebygga kränkningar eller motarbeta mobbning och kränkande behandling. Här kan du läsa mer om skolverkets bestämmelser kring likabehandlingsplaner samt hitta den plan som gäller för ditt barns förskola eller skola.

Nyheter om Partille kommun

På partille.se publiceras dagligen nyheter om det som händer och är på gång i kommunen. Här hittar du nyhetsflödet.

Nyinflyttad till Partille?

Som ny invånare i en kommun finns en mängd information som kan vara bra att få koll på. På den här sidan har vi samlat det allra viktigaste.