I Partille finns ett stort utbud av lokaler. Vissa lokaler bokas timvis och andra går att hyra i flera dagar.

För privatpersoner, företag och föreningar

Du kan som privatperson, företag eller förening hyra någon av Partilles många lokaler. Kostnaden, lokaltaxan, varierar beroende på om du hyr i egenskap av privatperson, förening eller företag. Läs mer om kommunens lokaltaxor här. 

Lokalregler och information

Partille arenas konferensrum

Catering av fika eller lunch sker genom kontakt med John Scott's restaurang i Partille arena. Ingen annan får användas då aktören har försäljningsavtal med i Partille kommun i arenan. Du kontaktar John Scott's på e-post partille@johnscotts.se, notera att det är självservice som gäller.

 

För att få tillträde till ert bokade mötesrum ska ni vända er till vaktmästeriet och få en kod för att komma in, ni når dem via telefon 031-3922024. Vid frågor som kan uppstå, kontakta vaktmästare 031-3922024 eller personalen i café/information på plan 1.  

 

Utrustning
I rummen finns en högupplöst projektor med tillhörande duk och whiteboard-tavla. Ta med egen dator! Vi har adaptrar för de flesta videokontakter, till exempel HDMI, VGA med mera. Alla hyresgäster uppmanas att lämna lokalen i befintligt skick och förhålla sig till den bokade tiden i bokningsbekräftelsen.

Flatön och Ordenshuset

Nyckel kan hämtas måndag till fredag klockan 10-18.30 samt lördag klockan 11-16 på Kulturum. När nyckel hämtas skrivs ett hyreskontrakt. Alla hyresgäster uppmanas att förhålla sig till den bokade tiden i bekräftelse. Observera! Du hittar hyresvillkor under rubriken Dokument på denna sida.

Gäddan och matsalen Forellen

Alla hyresgäster uppmanas att lämna lokalen i befintligt skick och förhålla sig till den bokade tiden i bokningsbekräftelsen. Nyckel kan hämtas måndag till fredag klockan 10-18.30 samt lördag klockan 11-16 på Kulturum och i kommunhuset måndag klockan 8-19 och tisdag till fredag klockan 8-17. Observera! Kan endast bokas tre veckor innan tänkt datum. 

Montrar och skärmar i Kulturum

Dessa skärmar är för kommunala verksamheter, föreningar och konstutövare som vill visa kreativa uttryck och olika konstformer. Skärmarna är inte till för politiska föreningar, politiska budskap eller debatter. 

Partille kommun åtar sig rätten att plocka ner utställningen om inte kommunens riktlinjer följs. 

Olles hus

Larminformation lämnas av kundcenter vi avhämtning av nyckel. Nyckel kan hämtas måndag till fredag klockan 10-18.30 samt lördag klockan 11-16  på Kulturum. Parkering sker vid anvisad plats och det är viktigt att man inte parkera in det privathus som ligger på gården. Är det fullt får man parkera på Lexby skola. Alla hyresgäster städar efter sig, även toaletterna och man tömmer alla sopor och slänger dem i Hemvärnets sopkärl som står nere hos dem. När något saknas meddelas detta till kundcenter som gör en beställning hos vaktmästeriet.

Öjersjö Storegård gymnastiksal

För utlämning av nycklar och annan viktig information, kontakta kundcenter. Alla hyresgäster uppmanas att lämna lokalen i befintligt skick och förhålla sig till den bokade tiden i bokningsbekräftelsen.

Örjansgården

För utlämning av nycklar och annan viktig information, kontakta kundcenter. Alla hyresgäster uppmanas att lämna lokalen i befintligt skick och förhålla sig till den bokade tiden i bokningsbekräftelsen.

Vanliga frågor

Vårt utbud av lokaler och scener

Scener

Caféscenen, Partille Kulturum

Max antal personer 50-100.

Blackboxen, Partille Kulturum

Max antal personer är 80.

Stora scen, Partille Kulturum

Max antal personer är 378, sittande publik. Stora scen måste bokas minst tre veckor i förväg. Läs mer om villkoren i dokumentet Lokaltaxor. 

Aulan, Vallhamra skola

Max antal personer är 150. Vid användning av skrivbord är maxantalet 60 personer.  Uppdatering 30 januari 2018: Lokalen ej tillgänglig på grund av ombyggnation. 

Ungdomens hus, Kulturum

Max antal sittande 80, stående 200.

Lägergårdar

 

Friluftsgården Torget, Flatön

Lägergården på Flatön rymmer 50 sovplatser/personer. 

 

Örjansgården

Lägergård som rymmer 15-20 sovplatser/personer. Hyrs ut måndag till fredag.

Större lokaler

 

Lokal Gäddan, Forellen

Max antal personer är 50.

Hörsalen, Partille Kulturum

Max antal personer är 100.

Lokal Gropen, Vallhamra fritidsgård

Max antal personer är 100.

Aulan, Vallhamra skola

Max antal personer är 200. 

Matsalen, Forellen

Max antal personer är 200. 

Ordenshuset, Jonsered

Max antal personer är 80. Mest lämplig för fest och kalas. Porslin finns att låna.

Olles hus, Lexby

Max antal personer är 30. Samlingsrum med flera mindre grupprum.

Hur långt i förväg behöver jag boka?

Beroende på lokal finns det olika tider att förhålla sig till när man ska boka.

Kommunala förvaltningar med verksamhet i lokalerna har företräde. Därefter blir lokalerna tillgängliga för övriga bokningsförfrågningar. De bokningsbara tiderna släpps säsongsvis:

  • Bokningar under januari till juli kan göras från och med den 1 december.
  • Bokningar under augusti till december kan göras från och med den 1 juni.

För följande lokaler råder särskilda bokningsperioder:

  • Ordenshuset i Jonsered: Bokningar kan göras upp till ett år i förväg.
  • Friluftsgården Torget, Flatön: Säsongsöppet från 1 maj till 15 oktober – bokningar kan göras från och med den 1 december.
  • Stora scen, blackboxen och Ungdomens hus bokas tre veckor innan tänkt datum, detta för att planera in behov av tekniker.