I Partille finns mycket att göra för den idrotts- och friluftsintresserade. På denna sida hittar du all nödvändig information om badplatser, fiske, vandringsleder, vinteraktiviteter och mycket mer.

Bad

Bada inomhus eller utomhus

I Partille finns två allmänna utebad, Kåsjöbadet och Humlebadet vid Aspen. Simhallen i Björndammen erbjuder simskola, rehabilitering och bad för allmänheten. Klicka här för att läsa mer om bad i Partille.

På hjul

Cykla i Partille

I Partille finns ett väl utbyggt och fungerande gång- och cykelvägnät på cirka tio mil vilket gör att du snabbt kan ta dig mellan olika delar av kommunen. Här hittar du en cykelkarta som du kan ladda ner.

Vandringslederna Bohusleden och Bokedalsleden är avsedda just för vandring och är därför inte tillåtna att cykla på. Stigar och vägar som är grusade eller asfalterade går det däremot att cykla på.

Skatepark

Partilles skatepark invigdes 2012 och ligger nära Björndammens fritidsgård. Den består av en bowl med ett djup på 2.3 meter och en plazadel med curbs. Skateparken är en mycket populär skatespot bland Partilles skejtare. Här hittar du en vägbeskrivning via Google kartor. 

Vinteraktiviteter

Ishall

Vallhamra ishall erbjuder skridskoåkning för allmänheten under vinterhalvåret. Det är gratis entré och säsongen brukar generellt sett vara mellan vecka 37 till vecka 10. 

Skidspår

När väderleken tillåter läggs skidspår på Öjersjö golfbana. Det är idrottsföreningen SAIK skidor som ansvarar för preraperingen och du kan se spårstatus på skidspar.se, en webbportal som samlar Sveriges samtliga skidspår.