Välkommen till Partille Makerspace! Ett makerspace är en kreativ mötesplats där lokalen, verktygen och materialen delas av användarna. Stort fokus läggs vid återbruk av material och digitalt skapande.

Drop in-kvällar, kurser och stickcaféer

I vår kommer vi att ha ett nytt upplägg med både drop-in och kortkurser i makerspace. På kortkurserna får barn och ungdomar under tre tillfällen pröva på animation och filmskapande, rita på ipads, programmera med strawbees och quirkbots och skapa egna korsstygnsmönster på datorn och testa på att brodera. Några kurser ligger redan uppe här och på facebooksidan och går att anmäla sig till, de andra kommer snart!

På våra dropin-kvällar kan du prova på allt från att programmera robotar och bygga ihop en dator till att sy en vimpel eller laga dina slitna jeans. Missa inte heller våra populära stickcaféer som kommer tillbaka i höst. Här kan du handarbeta över en fika med andra stickintresserade. Fri entré, alla är välkomna! 

Vårens drop-in

Onsdag 22 januari kl. 16-18 - Obs! ny tid!

Onsdag 26 februari kl. 16-18

Onsdag 25 mars kl. 16-18

Onsdag 29 april kl. 16-18

Stickcaféer

Måndag 24 februari kl. 17-19

Måndag 23 mars kl. 17-19

Filmskola: animation 

Skapa egna världar och figurer och gör dem levande med enkel animationsteknik. En perfekt kurs för dig som gillar både pyssel och teknik. Varmt välkommen med din anmälan och låt din kreativitet flöda ihop med oss på Makerspace!

Tisdag 28 januari kl. 17-18.30

Tisdag 4 februari kl. 17-18.30

Tisdag 18 februari kl. 17-18.30

Från 8 år

Max 15 deltagare
Anmäl dig här 

Digital bildkonst: rita på ipads

Nu kan du rita och måla utan papper och färger! Kom och lär dig arbeta med ditt bildskapande på Ipad och med Ipen.
Vi utforskar verktygens möjligheter, jobbar med grundläggande bildkomposition och provar på att skapa tecknade serier.

Onsdag 4 mars kl. 16-17.30

Onsdag 11 mars kl. 16-17.30

Onsdag 18 mars kl. 16-17.30

Ålder: mellanstadiet
Max 6 deltagare

Anmäl dig här

 

Om Partille Makerspace

Fantasin sätter gränserna!

I ett makerspace är nästan allt möjligt. Här kan du lära dig att programmera en robot, eller varför inte bygga om gamla bruksföremål till nya spännande uppfinningar. Du kan till och med göra ett äpple till en välljudande synt!

Skapa tillsammans

Partille Makerspace är ett gränsöverskridande samarbete mellan kultur- och fritidsförvaltningen och utbildningsförvaltningen. Här ska vem som helst kunna arbeta på sina eller andras projekt, dela erfarenheter och kunskap, samarbeta eller bara bolla idéer med varandra. Tillsammans skapar vi Partilles första makerspace.

Om Partille Makerspace

I november 2016 klipptes bandet till Partilles första makerspace. På dagtid hålls undervisning för skolbarn, då de bland annat får lära sig mer om programmering. På kvällstid håller vi öppet nästan varje vecka med dropin-kvällar, kurser och stickcaféer. Håll utkik på Facebooksidan!

Kontakta oss

Vill du vara med och skapa i Partilles mest kreativa lokal? Tveka inte att höra av dig om du är nyfiken. Du når de ansvariga enklast via facebooksidan men du kan även kontakta Partille kundcenter som kopplar dig vidare. För frågor om undervisning i Makerspace på skoltid, maila:  makerspace@edu.partille.se