Välkommen till Partille Makerspace! Ett makerspace är en kreativ mötesplats där lokalen, verktygen och materialen delas av användarna. Stort fokus läggs vid återbruk av material och digitalt skapande.

Drop in-kvällar

Ungefär var tredje vecka är det drop-in i Makerspace. Ta med familjen och titta in! Här kan du prova på allt från att programmera robotar och bygga ihop en dator till att sy en vimpel eller lära dig programmering i ett brädspel. På sportlovet och påsklovet håller vi öppet en eftermiddag för alla lediga barn och vuxna. Fri entré, alla är välkomna! 

Vårens drop-in

Torsdag 11 januari kl. 16-20

Onsdag 7 februari kl. 16-20

Onsdag 14 februari kl. 13-16. Sportlovsöppet!

Onsdag 14 mars kl. 16.20

Onsdag 4 april kl. 13-16 Påsklovsöppet!

Onsdag 18 april kl. 16-20

Lördag 21 april kl. 11-13. Extraöppet på Familjedagen!

Torsdag 17 maj kl. 16-20

Onsdag 30 maj kl. 16-20

Geek Girl Mini 

I vår bjuder vi in alla tjejer 10-13 år som är nyfikna på teknik och programmering. Det blir kodning, robotprogrammering och DIY i en skön mix! 

Tider:

Torsdag 1 februari kl. 16-18. Tema: Kom igång med att koda!

Torsdag 8 mars kl. 16-18. Tema: testa att programmera en robot!

Torsdag 12 april kl. 16-18. Tema: DIY


Föranmäl dig gärna till frida.linden@edu.partille.se 
Drop-in i mån av plats.

Om Partille Makerspace

Fantasin sätter gränserna!

I ett makerspace är nästan allt möjligt. Här kan du lära dig att programmera en robot, eller varför inte bygga om gamla bruksföremål till nya spännande uppfinningar. Du kan till och med göra ett äpple till en välljudande synt!

Skapa tillsammans

Partille Makerspace är ett gränsöverskridande samarbete mellan kultur- och fritidsförvaltningen och utbildningsförvaltningen. Här ska vem som helst kunna arbeta på sina eller andras projekt, dela erfarenheter och kunskap, samarbeta eller bara bolla idéer med varandra. Tillsammans skapar vi Partilles första makerspace.

Sprillans nytt skaparrum

I november 2016 klipptes bandet till Partilles första makerspace. På dagtid hålls undervisning för skolbarn, då de bland annat får lära sig mer om programmering. På kvällstid hålls dropin-kvällar ungefär var tredje vecka. Håll utkik på Facebooksidan!

Kontakta oss

Partille Makespace har inga fasta öppettider, utan har öppet utifrån efterfrågan och behov!  Vill du vara med och skapa i Partilles mest kreativa lokal? Tveka inte att höra av dig om du är nyfiken. Du når de ansvariga enklast via facebooksidan men du kan även kontakta Partille kundcenter som kopplar dig vidare. För frågor om undervisning i Makerspace på skoltid, maila:  makerspace@edu.partille.se