Partille Kulturskola – en kulturskola för alla som erbjuder musik, dans, drama & teater och bild & form.

Välkommen!

Partille Kulturskola har mer än 40 olika kurser att välja bland och ett stort utbud av körer, orkestrar, band och ensembler att sjunga och spela med i. Välutbildade lärare bidrar med sin expertkompetens och brinner för att arbeta med barn och ungdomar. Verksamheten äger till stor del rum i kulturskolans nya lokaler i Partille Kulturum, men undervisning sker också på skolor runt om i Partille kommun.

Musik

Kulturskolan har ett brett utbud inom musikämnet. I stråk-, bleckblås- och träblåsfamiljen lär du dig ett av våra orkesterinstrument. Vi undervisar också i gitarr, elgitarr, elbas, piano, trummor och sång. För alla 2:or i kommunen erbjuder vi Upptakten under ett pröva-på år. Då får du som elev möjlighet att prova på de ämnen som vi erbjuder på kulturskolan.

Dans

Kulturskolan har även ett brett utbud inom dansens olika stilar och genrer. För de yngre barnen kan du välja mellan danslek och barndans. Därefter kan du fortsätta med hip-hop & streetdance, jazzdans, klassisk balett samt dansmix. För dig som vill fördjupa dig inom dans erbjuds en danslinje som vänder sig till ungdomar från högstadieålder. För barn och ungdomar med funktionsvariationer finns dansmix-special att söka.

Drama & teater

Vi erbjuder drama och teaterverksamhet från nybörjarnivå till avancerad nivå. För de yngre barnen finns kurserna teater & dramalek samt drama för nybörjare Därefter kan du välja kursen teaterintroduktion och fortsättningskurs i drama och teater. Fördjupningskursen på avancerad nivå vänder sig till dig som har flera års erfarenhet och som vill arbeta mot en större teaterproduktion.

Konst

Konst är kursen för dig som är intresserad av färg och form. Du får möjlighet att experimentera och utveckla din förmåga att uttrycka dig med olika material, färglära och olika tekniker. I gruppen 6–8 år tecknar, målar och arbetar vi med fokus på färg och form. På nästa nivå, 9–11 år, får du en bred introduktion till konstens olika genrer och uttrycksformer. Vi arbetar med akvarell, kol, lera, gips, papier-maché med mera. I den äldsta gruppen, från 12 år, arbetar du med bland annat teckning, måleri, skulptur, grafik och scenografi. I den här gruppen finns också möjlighet att förbereda sig för fortsatt utbildning inom konsten på gymnasienivå. Självklart gör vi också utställningar där vi visar våra verk. 

Läs mer på Kulturskolans ansökningssida

Du hittar utförlig information om varje kurs på kulturskolans externa ansökningssida. Här kan du anmäla dig till det aktuella kursutbudet. Klicka här för att läsa mer.