Generösa öppettider och kunnig personal gör Partille bibliotek till ett av kommunens mest populära mötesplatser. Här hittar du ett stort låneutbud av litteratur, media och spel. Från Partille bibliotek kan du även göra fjärrlån från andra biblioteks lånekataloger.

Om biblioteket

Partille bibliotek har ett av landets mest generösa öppettider där kunnig personal hjälper dig hitta bland de stora samlingarna av litteratur och media. Om du saknar något i bibliotekets utbud kan du lämna inköpsförslag till personalen.

Fjärrlån

Genom samarbete med Lerum, Härryda, Alingsås och Mölndal kan biblioteket dessutom ge tillgång till ett större bokutbud. Biblioteken i Västra Götalandsregionen samverkar i ett transportnätverk för att ge så bra service som möjligt genom de så kallade fjärrlånen. Böcker på Sveriges alla bibliotek finns på detta sätt sökbara och möjliga att beställa.

Vallhamra biblioteksstation

I biblioteksstationen i Vallhamra fritidsgård kan du som besökare hitta ett urval av böcker för alla åldrar – från pekböcker och bilderböcker, via barn- och ungdomsböcker till vuxenlitteratur. Boksamlingen uppdateras regelbundet utifrån dina önskemål om vad du vill läsa. Därtill finns det också tidningar och tidskrifter. Dessutom kan du få de böcker du reserverar på huvudbiblioteket i Partille centrum levererade till biblioteksstationen i Vallhamra. Biblioteksstationen bemannas av fritidspersonal och bibliotekarie är på plats torsdagseftermiddagar.

Öppettider Vallhamra biblioteksstation

Måndag–torsdag, klockan 10–21
Fredag, klockan 10–22
Lördag, klockan 16–22
Söndag, stängt

Låna om hemifrån

Med ett par enkla musklick kan du låna om din bok direkt från mobilen, datorn eller surfplattan. På Partille biblioteks webbplats kan du logga in och genomföra omlån av litteratur och media. Här kan du även betala av övertidsskulder och mycket mer, klicka här för att gå till bibliotekets webbplats.