Vi vill gärna komma i kontakt med dig som har en lägenhet eller ett hus att hyra ut till nyanlända vuxna och familjer som ska bosätta sig i Partille. Kommunen hjälper till med att förmedla bostaden och kan hjälpa till med att ta kontrakt. Här kan du lämna din intresseanmälan.

Stort behov av bostäder

Kommunens avtal med Migrationsverket om att ta emot nyanlända ligger för 2016 på 133 personer. Därför har kommunen ett stort behov av fler bostäder där nyanlända kan bo. Såväl nyanlända vuxna som barn behöver ett varaktigt boende för att underlätta sin etablering i samhälle, skola och arbetsliv.

De personer som söker bostad har fått permanent uppehållstillstånd, PUT, i Sverige och har anvisats till Partille av Arbetsförmedlingen. Vi söker därför nu privatpersoner och företag som vill hyra ut en bostad, till exempel en lägenhet eller ett hus, eller en del av en fastighet. Vi söker inte uthyrning av rum. Samma principer som för all typ av bostadsuthyrning gäller. Boendet ska ha en marknadsmässig hyra och den som hyr ska ha ett eget hyreskontrakt.

Vill du hyra ut?

Är du intresserad av att hyra ut så fyll i vårt webbformulär nedan. Kolla gärna igenom vår sida om vanliga frågor och svar om att hyra ut bostad till nyanlända innan du fyller i formuläret.