Den 22 mars startar ett nytt skrivprojekt för ungdomar i åldern 13-18 år där den svenska hiphop-artisten Vic Vem medverkar. Projektet är ett samarbete mellan Partille kommun och Studieförbundet Vuxenskolan där konst, poesi och rap står i fokus.

Göteborgsprofilen Vic Vem coachar 

Redan nästa onsdag hålls första workshopen på Ungdomens hus som ligger i Partilles kultur- och utbildningscentrum Kulturum. Workshopledaren är ingen mindre än rapparen Vic Vem som ska handleda ungdomarna att sätta ord på sina berättelser och tankar. Vic Vem har tidigare vunnit och nominerats till ett flertal priser för både sin musik och sitt ungdomsarbete. Fritidsledare Maggie Harake på Partille kommun hoppas att vårens skrivprojekt ska leda till ett genomslag bland Partilles ungdomar där deltagarna får verktygen att utveckla sitt läsande och skrivande. Maggie betonar även projektets större värde.

– Vår målsättning är att poesin och skaparglädjen ska leva kvar efter workshoptillfällena. Deltagarna kommer få de verktygen som behövs för att ta sin kreativa drivkraft vidare på egen hand. På workshopen med Vic kommer du utveckla din skrivförmåga, läslust och att samarbeta i grupp. Samtliga egenskaper som vi dagligen arbetar för att i slutändan bidra till personlig – och samhällelig – utveckling, säger Maggie Harake.

När, var, hur?

Om du är i åldern 13-18 är du varmt välkommen till Ungdomens hus den 22 mars. De fem workshoptillfällena hålls varannan onsdag, samma tid varje gång; klockan 18–21. Fri entré och ingen anmälan krävs. När projektet går mot sitt slut i maj slår man på stora trumman och arrangerar ett Spoken Word-arrangemang. Mer information kommer senare i vår!

Missa inte heller nyinvigningen av Kulturum 22 april!

Lördagen den 22 april inviger vi nya Partille Kulturum! Dagen kommer vara full av aktiviteter och festligheter för alla, även för dig som är ung. Läs mer om invigningsdagen på partille.se/invigning2017.

Varmt välkommen!

Sidan publicerad: Tisdag, 14 mars 2017, 08:20