Nu inleds arbetet att utveckla Stans väg, mellan Sävedalen och Öjersjö, till ett rekreationsstråk med möjlighet både till gång, cykling och härliga naturupplevelser.

Skogsstigen löper genom kuperade skogs- och våtmarksområden och kommer att utvecklas varsamt. Sträckan omfattar cirka 2,2 kilometer.

– Vi vill öka framkomligheten för fler genom att knyta ihop de två kommundelarna via denna genväg. Utvecklingen ligger i linje med Partille kommuns vision att vara en långsiktigt hållbar kommun och vårt arbete att ge Partilleborna en bra livsmiljö, säger projektledare Bojan Delipara.

Utvecklas enligt länsstyrelsens riktlinjer

Rekreationsstråket byggs enligt länsstyrelsens villkor och krav på skyddsåtgärder för att för att minimera ingreppet i naturen och bevara områdets naturliga karaktär.

– Med ett grusat rekreationsstråk med cirka 2,5 meters bredd vill vi påverka den omgivande naturen så lite som möjligt, säger Bojan Delipara.

På sträckan utanför Knipeflågsbergens naturreservat utrustas stråket med lågt placerad belysning på meterhöga stolpar. Vidare anläggs en träspång över Långmossens våtmarksområde.

Klart lagom till sommaren

Arbetet utförs av NCC på uppdrag av Partille kommun. Det inleds den 14 januari och det nya rekreationsstråket beräknas vara klart för användning i början av juni.

– Under tiden som arbetet pågår vill vi uppmana dig som rör dig i skog och mark att vara uppmärksam och ta det försiktigt då större arbetsfordon kommer att vara aktiva i området. Undvik om möjligt området helt under tiden som arbetet pågår.

Arbetsfordon kommer att röra sig längs hela sträckningen av Stans väg, samt en del av Bohusleden i närheten av Soldatängen och Sörlyckan i Sävedalen.

Kategorier: Servicemeddelande
Sidan publicerad: Fredag, 11 januari 2019, 13:02