Konstnären Smug blir den andra konstnären som kommer att delta i Artscape SAGA i Partille. Muralmålningen kommer skapas mellan den 27 maj till den 16 juni 2019.

Känd för sina fotorealistiska målningar

Den australiensiska konstnären Smug är utsedd att måla en av de två muralmålningarna som kommer att skapas i Partille. Smug är känd för sina fotorealistiska målningar. Han räknas som en av de absolut ledande gatukonstnärerna inom fotorealism där han blandar humor med extrem precision.

Klicka här för att se mer av konstnären Smug och hans tidigare verk.

Här kan du läsa mer om den andra konstnären Mona Caron som också ska skapa en muralmålning i Partille.

Konst till för alla

Artscape är en ideell kulturorganisation och en av världens ledande aktörer inom urban samtidskonst. Deras nuvarande projekt ARTSCAPE SAGA är ett konstprojekt där Partille och 11 andra kommuner i Göteborgsregionen deltar. Projektets aktiviteter är helt gratis och öppna för alla. Under projektets tre veckor kommer internationellt ledande konstnärer tillsammans med sina svenska kollegor skapa en imponerande samling muralmålningar runt om i regionen. De offentliga konstverken kommer vara baserade på populära och mindre kända folksagor från världens alla hörn.

Här kan du läsa mer om projektet ARTSCAPE SAGA.

Sidan publicerad: Måndag, 15 april 2019, 13:05