I Love Pizza är Årets Utvecklingsföretag i Partille 2019. Mottagaren utses av Business Region Göteborg i samarbete med Partille kommun. Utmärkelsen delades ut på Partille kommuns näringslivskväll den 14 maj.

Med målsättningen att I Love Pizza ska vara det första valet när det gäller pizza, kebab, sallad och take away, har familjen Yuksel på kort tid etablerat sig som ett välkänt västsvenskt varumärke och ett företag med över 50 anställda som omsätter mer än 50 miljoner per år.

I motiveringen till utmärkelsen Årets utvecklingsföretag i Partille beskrivs restaurangkedjan som ”ett ambitiöst företag som med en målmedvetenhet och uthållighet på kort tid tagit flera spännande steg i sin utveckling. Med sin långsiktiga och strategiska satsning når de god och stabil tillväxt över tid. I dag finns företaget på flera platser i Göteborgsregionen men är tydligt förankrade i sin hemkommun. Företaget sponsrar många föreningar och delar stolt med sig av ”degen” man tjänat.”

Utmärkelsen delades ut av Charlotta Johansson, företagsrådgivare på Business Region Göteborg tillsammans med Marith Hesse (M), kommunstyrelsens ordförande i Partille och Eva carlsson (S), vice kommunstyrelseordförande. Utöver diplom och ära får mottagaren chans att finslipa sin strategi för fortsatt utveckling och långsiktig lönsamhet genom ett års medlemskap i BRG:s tillväxtprogram Expedition Framåt värt 10 000 kronor.

Växande koncept

I Love Pizza serverar cirka 1900 maträtter om dagen. Kedjan har fem restauranger i Göteborgsområdet; Allum i Partille, Kongahälla Center i Kungälv, Utby samt Övre Husargatan och Friggagatan i Göteborg. Restaurangen i Kungälv öppnade den 28 mars i år. Inom kort slår I Love Pizza även upp i centrala Kungsbacka.

Företaget har även en produktionsanläggning i Partille där ingredienserna till maträtterna bereds och det går att lagerhålla produkter för snabb och smidig leverans till restaurangerna.

– Tillväxt som skapar arbetstillfällen är en förutsättning för välfärden. Genom sina framgångar bidrar I Love Pizza till målet att skapa 120 000 nya jobb i Göteborgsregionen till 2035. De tar även ett socialt ansvar genom att sponsra flera lokala idrottsföreningar som IK, Sävehof, Sävehof IF och Redbergslid IK. Det gör företaget till en värdig mottagare av Årets utvecklingsföretag i Partille, säger Marith Hesse (M) Kommunstyrelsens ordförande i Partille.

En familjeaffär

Bakom varumärket står familjen Yuksel. Resan började för över 30 år sedan då pappa Bechet tog över den lokala pizzerian och inledde resan mot vad som med tiden skulle komma att bli I Love Pizza. 2007 köpte familjen omtalade Utby Pizzeria. Kort därefter skapades I Love Pizza med restaurangen på Friggagatan.

Pappa Bechet har nu lämnat över pizzaspaden till sönerna Suleyman, Emanuel, Jonny, Filip och Daniel som knådar vidare på konceptet. Till exempel tillverkar och säljer de sina populära såser som tillbehör till grillat genom flera västsvenska livsmedelsbutiker och även via näthandelsföretaget Mat.se.

– Det är så roligt att få dela ut detta pris till I Love Pizza. De är grymma entreprenörer i ständig utveckling och hela tiden med nya spännande projekt på G och, säger Marieke Wolter, näringslivsansvarig i Partille kommun.

Om utmärkelsen

Kandidaterna till priset tas fram av Business Region Göteborg tillsammans med Partille kommun. BRG gör det första urvalet bestående av tio till femton potentiella Partilleföretag med en omsättning på minst 500 000 kronor per år. Baserat på företagets förädlingsvärde och attraktionskraft väljer kommunen därefter ut vilka av dessa företag som ska nomineras till Partilles utvecklingsföretag. Slutligen utser en jury med representanter från Business Region Göteborg det företag som får utmärkelsen.

– Med utmärkelsen vill vi lyfta och stötta lokala företag som vi ser kan skala upp och bredda sina affärer. Detta samarbete mellan Business Region Göteborg och kommunerna är väldigt viktigt för att främja den fortsatta positiva utvecklingen i hela Göteborgsregionen, säger Charlotta Johansson, företagsrådgivare på Business Region Göteborg.

Sidan publicerad: Tisdag, 14 maj 2019, 19:30