Den storvuxna laxen i Säveån tillhör en av Sveriges mest värdefulla laxstammar. Fiskekonsult Per-Erik Jacobsen och fiskvårdsombud Micael Ingvarsson är två av många engagerade som driver på för att den ska förbli så. I senaste avsnittet av Mitt Partille berättade de om sin verksamhet.

Här kan du lyssna på senaste avsnittet av Mitt Partille.

 

Den 13 mil långa Säveån, som börjar i sjön Säven i Västergötland, är också ett fantastiskt rekreationsområde. Samtalet med Per-Erik Jacobsen, fiskekonsult i ”Sveriges Sportfiske- och fiskevårdsförbund” och Micael ”Micke” Ingvarsson, fiskvårdsombud för ”Säfveåns flugfiskarsällskap” kommer därför även att handla om de djur- och fågelrika naturområdena som kantar ån.

Naturligtvis kommer de också berätta om vilken härlig avkoppling det är att gå ut med sitt fiskespö och dela med sig av minnen från sina fisketurer. Janne Junhag och Anki Flink leder samtalet för där vi också får lyssna på några av Per-Eriks och ”Mickes” favoritlåtar.

Serien som lyfter fram Partilleprofiler

Serien "Mitt Partille" görs i samarbete med Partille kommun och närradiostationen Radio 88. Tanken är att lyfta fram Partilleprofiler med en historia och personer som gör skillnad. Programmet sänds varannan lördag klockan 9 på frekvens 88. Från måndagen efter sändningen kan du också lyssna på det senaste avsnittet i efterhand på Partille kommuns webbplats.

Kategorier: kommun & politik
Sidan publicerad: Fredag, 5 april 2019, 11:00