År 1990 var Bo Lundgren med och grundade föreningen Östhjälpen – för de flesta synonymt med den populära second hand- butiken i Jonsered. Men Östhjälpen är så mycket mer. I senaste av avsnittet av närradioserien Mitt Partille, som sändes lördag 9 mars, hör du Bo Lundgren berätta.

Här kan du höra intervjun med Bo Lundgren.

Bo Lundgren var också var med på den första hjälpresan till Rumänien som resulterade i uppbyggnaden av ett sjukhem för barn med funktionsnedsättningar – Camin Aurora i staden Hateg. Sedan snart trettio år har denne partillebo tillsammans med många andra i Östhjälpen lagt ett oräkneligt antal timmar på den välbehövliga hjälpverksamheten. Just nu är han delaktig i planeringen för ett tillbygge av barnhemmet.

Musikintresserad

Bo Lundgren är också musiker med ett speciellt intresse i den andliga musikskatten och är fortfarande ute och gläder andra med sina spelningar.
Leif Lundvall leder samtalet och i programmet får vi också lyssna på lite av Bo Lundgrens favoritmusik.

Serien som lyfter fram Partilleprofiler

Serien "Mitt Partille" görs i samarbete med Partille kommun och närradiostationen Radio 88. Tanken är att lyfta fram Partilleprofiler med en historia och personer som gör skillnad. Programmet sänds varannan lördag klockan 9 på frekvens 88. Från måndagen efter sändningen kan du också lyssna på det senaste avsnittet i efterhand på Partille kommun webbplats.

Kategorier: kommun & politik
Sidan publicerad: Fredag, 8 mars 2019, 12:00