Dra upp en gös från hotellfönstret. Kanske inte riktigt men Partilles första hotell som till sommaren öppnar i Jonsereds gamla fabriker har Säveån precis runt knuten. I senaste delen av närradioserien Mitt Partille träffar du personerna bakom hotellet Le Mat.

Här kan du lyssna på lördagens sändning i Radio 88 Partille. 

Hotellet kommer att drivas av den europeiska franchisekedjan för sociala företag – Le Mat – i samarbete med Partille kommun och Arbetsförmedlingen. Det blir det första arbetsintegrerande socialt drivna företaget i kommunen och kommer att ge efterlängtade jobb åt personer som står långt från arbetsmarknaden.

Om Le Mat och hur företaget kom till Partille

I programmet hör du Elisabeth Abrahamsson och Uno Hallgren som har dragit i de flesta trådarna för att Le Mat Jonsereds fabriker snart är verklighet. De berättar vad namnet Le Mat kommer ifrån, hur det hela började i Jonsered och hur framtiden ser ut. I programmet träffar du också Allmir Gavazaj en av deltagarna i projektet som snart kan kalla sig entreprenör.

Serien som lyfter fram Partilleprofiler

Serien "Mitt Partille" görs i samarbete med Partille kommun och tanken är att lyfta fram Partilleprofiler med en historia och personer som gör skillnad. Programmet sänds av närradion på frekvensen 88 varannan lördag. Från måndagen efter sändningen kan du också lyssna på programmen i efterhand.

Kategorier: priser & profiler
Sidan publicerad: Fredag, 21 april 2017, 12:46