Medan Partilles elever njuter av sitt höstlov passar alla som arbetar inom utbildning i kommunen på att lära av varandra. Årets upplaga av Lärorikt lockade inte mindre än 1200 deltagare.

Det var trångt i Partille arenas bänkar när lärare, pedagoger, utvecklingsledare och medarbetare på utbildningsförvaltningen samlades för att ta del av Lärorikt 2018 på temat ”Undervisning för alla”. 

Efter en inledande föreläsning av Sveriges bästa talare 2017, Milad Mohammadi, om vikten av förebilder, nyfikenhet, mångfald och drömmar fortsatte dagen med så kallade ”tvära samtal”. Där fick deltagarna möjlighet att gruppvis reflektera kring föreläsningen och utbyta tankar över verksamhetsgränserna.

Eftermiddagen fortsatte sedan på Partille Kulturum med hela 57 olika seminarium att välja bland, de allra flesta ledda av kommunens egna pedagoger. 

– Lärorikt är en härlig upplevelse, alla inom utbildningsförvaltningen samlas under samma tak. Vi fick inspiration av Milad Mohammadi som väckte många tankar. Framförallt är jag grymt imponerad av alla pedagoger som delade med sig under eftermiddagens seminariepass – väldigt givande, säger Karin Nielsen, förskolechef.

Kollegialt lärande och delningskultur 

Själva idén kring Lärorikt baseras på den delningskultur som sedan länge har funnits inom utbildningssektorn i Sverige. Att lära av varandra, så kallat kollegialt lärande, har visat sig vara ett effektivt sätt att tillvarata befintlig kunskap och sprida den vidare inom verksamheterna. Allt i syfte att fortlöpande höja undervisningens kvalitet.

– Det är en häftig känsla när så många personer som på olika sätt arbetar med utbildning samlas! Då blir det extra tydligt att vi har en gemensam riktning där vi tillsammans arbetar för varje barn och elevs utveckling och lärande, säger Charlotte Johansson, avdelningschef, utbildningsförvaltningen.

Kategorier: Barn & utbildning
Sidan publicerad: Onsdag, 31 oktober 2018, 16:43