Den 15 juni hölls den officiella invigningen av stadsparkens lek- och klätterbäver som Partilleborna har namngett genom en omröstning på Facebook. Barn från Lillegårds förskola blev först ut att leka i och på Justin Bäver.

– Det är jätteroligt att åka i rutschbanan, man liksom hamnar på olika sätt varje gång, säger Hilma, 6 år, som går på Lillegårds förskola.

Förutom utförsåkning i rutschkanan erbjuder Justin Bäver många lek- och klätterutrymmen med en del ovanliga inslag.

– Det var konstigt att det fanns ett kök därinne. Men det var också roligt att kunna vara i bäverns huvud och titta ut genom ögonen, säger Hilma.

– Va!? Kan man vara inne i huvudet, frågar Albin, 5 år, entusiastiskt och springer genast tillbaka in i bävern efter ett av sina åk i rutschbanan.

Partilleborna har namngett bävern

Namnet Justin Bäver kom till efter en omröstning på kommunens Facebooksida. I slutomröstningen fanns fem alternativ för Partilleborna att ta ställning till: Bätty, Bäverly, Bärta Bäver, Justin Bäver och Kul-Ture. 1093 personer röstade totalt och Justin Bäver var det mest populära namnförslaget. Det är också ett namn som faller barnen på Lillegårds förskola i smaken.

– Det är ett roligt och bra namn, säger både Hilma och Albin.

Kultur- och fritidsförvaltningen chef Kristina Svensson som höll i invigningen är också nöjd med det vinnande namnvalet.

– Klart att bävern ska ha ett namn och Justin Bäver känns som ett bra namn. Namnet förevigas också genom en mässingsskylt som nu är uppskruvad på bävern, säger hon.

Slipa din armgång

Strax intill ”Bäverleken” hittar de lite äldre ungdomarna och vuxna en tuff OCR-hinderbana. Behöver du slipa på din armgång eller bemästra klätterväggen är det här platsen för dig! OCR står för obstacle course racing och är en slags avancerad hinderloppsbana som det krävs både teknik och kroppskontroll för att bemästra. Här finns även en multisportplan för spel och lek och ett fast pingisbord. Lite längre bort får fantasin frispela igen i ett landskap med jätteblommor som du kan klättra upp i och gunga i.

Promenera längs Säveån

Promenadslingan på båda sidor av Säveån är också färdig att avnjutas med paus vid vattnet på någon av de vackra granitbänkarna som ställts ut längs vägen.

– Det är skönt att börja ana konturerna av vår nya stadspark. Det är Partillebo som anlägger parken och färdigställandet fortsätter efter sommaren med gångstråk, utomhusscen och vattenlek för de yngsta, säger Kristina Svensson.

Till våren 2017 när hela nya Kulturum står klart, är det dags att så gräs och plantera träd och buskar i Stadsparken, men som sagt: det är fritt fram att leka nu!

Kategorier: Samhällsplanering
Sidan publicerad: Onsdag, 15 juni 2016, 15:41