Nästan 1200 personer sökte sig till jobbmässan i Partille arena den 6 mars. I arenans foajé väntade ett trettiotal arbetsgivare från olika branscher i jakt på personal. Förhoppningen är att många av de personliga mötena ska leda till anställningar.

– Jag har pratat med flera utställare med lediga tjänster som kändes intressanta. Jag har jobbat tjugo år inom it men nu söker jag jobb inom administration, säger Anneli Wikberg som besökte jobbmässan i Partille för första gången.

Liksom tidigare år startade jobbmässan med en rejäl rusch den första öppningstimmen vilken följdes av en jämn ström av besökare under eftermiddagen. De flesta sökte efter fast anställning, ett antal skolungdomar sökte sommarjobb eller extrajobb och så fanns det också de som sökte vinterjobb.

– Jag är här för att hitta ett jobb mellan november och april. Jag jobbar på kyrkogård under sommarhalvåret och behöver något att göra under de övriga månaderna också, berättar Annelie Andersson som åkt ändå från Herrljunga till jobbmässan i Partille.

Det var hennes andra besök och hon var ännu mer nöjd med årets mässa än den förra.

– Det kändes lite lugnare i år och jag fick ett väldigt trevligt och bra bemötande från alla arbetsgivare som jag pratade med, säger hon.

Trettio arbetsgivare och många jobb

Efterfrågan på arbetskraft är stor inom många branscher och i år fanns cirka trettio arbetsgivare på plats från en rad olika branscher. De flesta var privata företag men även fyra kommuner deltog. De senare efterfrågade främst omsorgspersonal inom äldreomsorg och funktionshinderverksamhet. Bland de privata företagen var bredden på lediga jobb större med allt från tjänster som butiksmedarbetare, restaurangbiträden och lokalvårdare till bussförare, elmontör och fastighetsskötare.

– Jag söker extrajobb inom lager och produktion och jag ser att det finns en del sådana här. Jag hoppas att det kan ge något, säger Akam Shatab som just har kommit till mässan.

Många vill jobba i kommunen

Jobbmässan arrangerades av Arbetsförmedlingen i Partille, Företagarna i Partille och Partille kommun som också fanns med som utställare. Kommunen sökte bland annat sommarvikarier och timvikarier inom vård och omsorg, alltså äldreomsorg och funktionshinderverksamhet.

– Det var stort intresse för kommunens tjänster och vi hade mycket folk hos oss hela dagen, säger Anna Holstmark enhetschef inom avdelning funktionshinder.

 

Kategorier: Jobb, Företagande
Sidan publicerad: Torsdag, 7 mars 2019, 13:25