Sedan den första invigningen av Partille Kulturum i september 2007 har det skett många förändringar i byggnaden. Det har byggts om och byggts nytt och massor av nya verksamheter har flyttat in. Nu står allt klart och det firas med pompa och ståt med nyinvigning den 22 april!

– Att bygga om och bygga till Partille Kulturum så att vi har nya Kulturum på plats är ett av kommunens största byggprojekt. Därför har vi haft ett antal delinvigningar, men nu står allt klart och vi kan ha en riktigt stor invigning där alla får möjlighet att få komma och titta på våra verksamheter och våra lokaler, säger Kristina Svensson, förvaltningschef kultur- och fritidsförvaltningen.

Fullspäckat schema

Invigningen inleds med en ceremoni på caféscenen i Kulturum klockan 11 med Stefan Svensson (M), kommunstyrelsens ordförande, som talare.

Under dagen kommer sedan besökarna få ta del av alltifrån ponnyridning till prova på-dans, tipspromenad, yoga, musikunderhållning och cirkusuppträdanden. Inte minst kommer de allra flesta lokaler stå öppna för nyfikna att kika in i och, i vissa fall, prova på utrustning och teknik. Hela programmet hittar du här.

En mötesplats för alla

Förutom att officiellt inviga nya Partille Kulturum är också syftet med dagen att visa upp den bredd som verksamheterna i huset utgör. 

– Det är både kommunala och externa verksamheter av många olika slag som har flyttat in i Kulturum. Att så många verksamheter finns under samma tak gör att det myllrar och sjuder av liv här. Det är en plats för kreativitet och för lärande och vi ser redan nu att det är så många spännande samarbeten på gång mellan olika verksamheter, säger Kristina Svensson.

Kategorier: kulturum
Sidan publicerad: Onsdag, 12 april 2017, 11:13