Nio av tio upplever Partille som en trygg plats att bo på. Men även om den personliga tryggheten upplevs hög går det att öka tryggheten i vår offentliga miljö. Nu inleds Klotterjakten, en möjlighet för alla som kan att hjälpas åt.

– Klotterjakten är en uppmaning till alla att lägga extra fokus på att få bort klottret i kommunen. Att hålla ögonen öppna och rapportera in det klotter som upptäcks, säger folkhälsosamordnare Maria Svensson, Partille kommun.

Enkelt att rapportera

Klotterjakten ska göra det ännu enklare för alla att rapportera in klotter. Under oktober kan du därför göra din klotteranmälan på bara några klick i telefonen. Så här gör du:

1. Ta en bild på klottret med din telefon

2. Ange plats och skicka bilden till: klotterjakten@partille.se

3. Vi klottersanerar!

Precis som vanligt kan vem som helst alltid rapportera in klotter i Partille kommun via e-tjänsten Synpunkter & Felanmälan, även under oktober månad.

Tillsammans skapar vi ett tryggare Partille

Nyligen lanserades medborgarlöftet om trygghet i offentlig miljö i Partille, ett löfte som kommun och polis ger till dig som invånare. Det utgår från ett gemensamt trygghetsfrämjande och brottsförebyggande arbete och har sin grund i samverkansmodellen Trygg i Partille. I medborgarlöftet lovar Partille kommun att bland annat förstärka klotter- och skadegörelsehanteringen.

Tack för att du hjälper till att städa upp och snygga till i Partille!

Kategorier: kommun & politik
Sidan publicerad: Söndag, 1 oktober 2017, 07:30