Som sista punkt på Partille kommuns näringslivskväll tilldelades två UF-företag i Partille - Parnassos och 4Seasons Shoes - Full Potential Award, ett stipendium på totalt 10 000 kronor som delas ut av Ung Företagsamhet Göteborgsregionen i samarbete med investmentbolaget Triton. Stort grattis önskar Partille kommun!

Utmärkelsen Full Potential Award kan tilldelas ett eller flera UF-företag med potential att skapa ett hållbart, långsiktigt värde och där de deltagarna visat stark personlig utveckling under UF-året.

Eleverna i Parnassos och 4Seasons Shoes har har deltagit i All In - entreprenörskapsträning för integration genom att starta och driva ett UF-företag - och har känsla för stil och för vad som säljer:

Parnassos består av sex viljestarka tjejer som tillverkat och sålt egna pärlarmband. De har visat prov på gott samarbete och kreativitet och skapat produkter som det har visat sig finnas stor efterfrågan på. De har god känsla för vad som kan attrahera marknaden både vad gäller produkten och presentationen av densamma - vilket resulterat i att de sålt med god framgång.

4Seasons Shoes består av tre driftiga killar med ett gediget hantverkskunnande i skosömnad. Deras mål är att producera handsydda skor där kundens behov och önskemål styr den färdiga produkten. Killarna arbetar målmedvetet för att utveckla och etablera sitt företag på den svenska marknaden, där de kommer att vara unika. Det finns endast ett liknande företag i Sverige idag.

Stipendiesumman delas lika mellan de två UF-företagen.

Sidan publicerad: Tisdag, 14 maj 2019, 21:00