I årets första avsnitt av närradioserien Mitt Partille den 12 januari intervjuades Ragnar Bergström som i större delen av sitt vuxna liv har levt ett ”dubbelliv”. Dels inom hälso-och sjukvården och dels inom det lokala kulturlivet.

Här kan du lyssna på programmet i efterhand. 

Ragnar Bergström har i många år varit uppskattad barnläkare i Lerum och Partille och betytt mycket för de många barn som han har mött i den rollen. Som lokal kulturpersonlighet har han genom åren också haft många andra roller. Han har både spelat revy och själv satt upp ett antal humoristiska föreställningar.

Leif Lundvall leder samtalet som handlar om Ragnar Bergströms liv; från ungdomsåren med medverkan i medicinarspexet till den senaste uppsättningen som gick för fulla hus i Partille Kulturum så sent som i oktober.

I programmet får ni också lyssna på lite av Ragnars favoritmusik och den är ganska originell.

Serien som lyfter fram Partilleprofiler

Serien "Mitt Partille" görs i samarbete med Partille kommun och närradiostationen Radio 88. Tanken är att lyfta fram Partilleprofiler med en historia och personer som gör skillnad. Programmet sänds varannan lördag klockan 9 på frekvens 88. Från måndagen efter sändningen kan du också lyssna på det senaste avsnittet i efterhand på Partille kommun webbplats.

Kategorier: kommun & politik, kultur
Sidan publicerad: Fredag, 11 januari 2019, 10:00