I senaste avsnittet av lokalradioserien Mitt Partille möter du Marith Hesse (M), som sedan årsskiftet är ordförande i Partilles kommunstyrelse. Nu kan du lyssna på programmet i efterhand.

Intervju med Marith Hesse i Mitt Partille, lördag 9 november.

Den 1 januari 2019 fick Marith Hesse (M), som första kvinna, inta huvudrollen i lokalpolitiken i Partille då hon tillträdde som kommunstyrelsens ordförande för den nya mandatperioden. "Det finaste man kan bli, att vara kommunstyrelsens ordförande i sin hemkommun", har hon kommenterat utnämningen.

Vi möter en stolt och glad Marith Hesse som absolut inte vill sätta sig på någon piedestal, snarare tvärtom.

– För mig är politik att arbeta för det man tror är bäst för kommunen och dess invånare och då är det lagarbete som gäller, säger hon.

Om detta och tankar om det nuvarande och framtida Partille får vi höra mer om i lördagens program med Marith Hesse. Janne Junhag och Anki Flink leder samtalet och i programmet får vi också lyssna till ett axplock av Mariths favoritmusik.

Serien som lyfter fram Partilleprofiler

Serien "Mitt Partille" görs i samarbete med Partille kommun och närradiostationen Radio 88. Tanken är att lyfta fram Partilleprofiler med en historia och personer som gör skillnad. Programmet sänds varannan lördag klockan 9 på frekvens 88. Från måndagen efter sändningen kan du också lyssna på det senaste avsnittet i efterhand på Partille kommuns webbplats.


Kategorier: Kommun & politik
Sidan publicerad: Fredag, 8 november 2019, 12:00