Är du över 60 år? Vill du vara med på ett hälsoäventyr? Då är du välkommen till Senior Sport School. Här får du prova på olika fysiska aktiviteter hos våra lokala idrottsföreningar och delta i tematräffar med fokus på hälsa.

Syftet med Senior Sport School är att främja ett gott och hälsosamt åldrande, där vi utgår ifrån de fyra hörnpelarna social gemenskap, meningsfull sysselsättning, fysisk aktivitet och goda matvanor.

– Målet är att deltagarna ska märka skillnad efter att ha varit med i projektet, både i form av ett större socialt nätverk och en hälsosammare livsstil, säger Maria Svensson, folkhälsosamordnare i Partille kommun.

Fysisk aktivitet och hälsosamma träffar

I Senior Sport School får du möjlighet att prova på olika aktiviteter hos våra lokala idrottsföreningar och delta i en studiecirkel med fokus på hälsa. Du får även ta del av föreläsningar i skadeförebyggande träning, utbildning i hjärt- och lungräddning (HLR) och får delta i en praktisk matlagningskurs.

Två gånger i veckan hela hösten

Senior Sport School pågår i 12 veckor och gruppen träffas två gånger i veckan; på tisdagar och torsdagar mellan klockan 10 och 12. På tisdagar blir det någon form av föreläsning eller tematräff och på torsdagar får du prova på någon typ av fysisk aktivitet hos våra lokala idrottsföreningar.

Senior Sport School startar den 10 september 2019 och är öppen för dig som är 60 år eller äldre och bosatt i Partille kommun. Den totala kostnaden för att delta är 300 kronor.

Kom till informationsträffen!

Tisdag 27 augusti klockan 10 håller vi ett öppet kostnadsfritt informationsmöte om Senior Sport School på stora scenen i Partille Kulturum. Då får du veta mer om vilka idrottsföreningen som deltar och har chans att ställa frågor.

Det är på informationsträffen som du anmäler ditt intresse att delta i projektet. Om intresset blir stort kommer platserna att lottas ut.

Finns i fler kommuner

Senior Sport School anordnas i samverkan mellan Västra Götalands idrottsförbund, SISU Idrottsutbildarna Västra Götaland och Partille kommun. Konceptet finns sedan tio år i ett flertal kommuner i Region Skåne där det har blivit mycket populärt.  

Kategorier: Folkhälsa, Fritid, Senior
Sidan publicerad: Torsdag, 11 juli 2019, 12:00