Jacob Torbjörnsson är handbollsspelaren med höga ambitioner både på och utanför planen. Med drygt ett år kvar på Partille Gymnasiums el- och energiprogram har han redan säkrat ett jobb efter studenten – men det finns även annat som lockar i framtiden.

Varför valde du att läsa el- och energiprogrammet?

Jag visste att det fanns stora chanser att få jobb direkt efter skolan. Dessutom känner jag flera tidigare elever som har haft det jättebra här så det kändes som ett bra val. På antagningen, när vi körde handboll, var det en elev på elprogrammet som introducerade mig för en lärare som verkade hur bra som helst.

Du kombinerar dina studier med att spela handboll på hög nivå, berätta om det!

Tre dagar i veckan är det ju schemalagd träning eftersom jag går den nationella idrottsutbildningen (NIU), så det blir mycket handboll utöver träningarna i klubblaget. Dessutom går jag högskolespåret och kör på ordentligt nu under gymnasietiden för att slippa "hämta upp" efteråt, så en del eftermiddagar när klasskompisarna går hem är jag kvar på skolan och läser andra ämnen istället. Utöver det har ju vi som går NIU (nationell idrottsutbildning) tränings- och tävlingslära... så det blir en del plugg.

Vad gör Partille Gymnasium till en bra skola och varför skulle du rekommendera elever att söka hit?

Partille Gymnasium är en otroligt social skola. Den är inte så stor, så jag upplever att man känner de flesta. Sedan är det inte så stora klasser, åtminstone inte min klass och det känns hur gött som helst.

Snart bara ett år kvar till studenten! Vad har du för framtidsplaner?

Jag har varit på praktik, så jag börjar jobba direkt efter studenten. Jag är även lite sugen på att plugga vidare någon gång i framtiden, eftersom jag läst högskolespåret. Chalmers lockar lite grann.

Kategorier: Barn & utbildning
Sidan publicerad: Onsdag, 28 februari 2018, 10:03