Boende och företag i Partille kan lämna grovavfall på kommunens återvinningscentral i Öjersjö. För att komma in på återvinningscentralen krävs det att man har ett återvinningskort. Beställ ÅVC-kort via vår e-tjänst!

En värdehandling

ÅVC-kortet är en värdehandling och ger dig rätt till ett antal gratis besök på återvinningscentralen varje år. Du som bor i lägenhet har rätt till fem besök per år och du som bor i vill har rätt till 10 besök per år. Kostnaden för fribesöken ingår i renhållningstaxan som betalas antingen via lägenhetshyran eller via avfallsavgiften om du är villaägare. Besöken kan inte sparas från år till år, utan ditt ÅVC-kort nollställs vid varje årsskifte.

Extra besök faktureras

Om du vill göra ytterligare besök utöver dina fria besök faktureras kortinnehavaren enligt kommunens avfallstaxa när du passerar bommarna vid återvinningscentralen.

Beställ via vår e-tjänst

Behöver du hjälp med din ansökan? Eller behöver du ytterligare kort? Eller vill du spärra ditt borttappade eller stulna kort?  Välkommen att kontakta Partille kundcenter. Observera att vi tar ut en avgift för ett nytt eller extra kort enligt kommunens avfallstaxa.

Längre handläggningstider på sommaren

När du beställer ett återvinningskort på sommaren är handläggningstiden längre. I semestertider kan det dröja upp till tre veckor innan du får ditt kort med posten. Har du frågor om återvinningskort är du välkommen att kontakta Partille kundcenter.