Partille kommun samarbetar med Telia om att erbjuda fiber till alla hushåll och företag i kommunen. Den 31 december 2016 var utbyggnaden klar och alla som vill kan ansluta sig till fibernätet.

Utbyggnaden av fiber är en viktig och strategisk fråga för Partille kommun som samarbetar med Telia kring fiberutbyggnaden till hushåll och företag. Det fibernät som byggs är ett öppet nät som innebär att varje kund kan välja mellan flera olika tjänsteleverantörers erbjudanden för bredbandstelefoni, digital-TV och bredband. Mer om hur du ansluter dig till fibernätet på oppenfiber.se.

Försäljningskampanjer

Försäljning av anslutningsavtal (inkoppling av hushåll) har skett i försäljningskampanjer under utbyggnaden. Priset har varit omkring 20 000 kronor. Man kan även ansluta sig nu i efterhand, men då till ordinarie pris vilket kan vara dyrare. Nya försäljningskampanjer sker dock regelbundet.

Alla kan ansluta sig

Alla kan ansluta sig, men priset varierar beroende på om du är privatperson som bor i egen villa eller om du representerar en bostadsrättsförening, en samfällighet eller ett byalag. Mer om priser och villkor på oppenfiber.se eller kontakta Telia på oppenfiber@teliasonera.com för en offert. Telias affärsprojektledare för Samverkanskommuner heter Conny Olofsson.