Måndagen den 31 oktober får alla som arbetar med utbildning på olika sätt i Partille möjlighet att träffas på Lärorikt. Där delas erfarenheter och kunskaper i inspirerande anda.

Förskola, förskoleklass, grundskola, fritidshem, grundsärskola, gymnasiesärskola, gymnasium och vuxenutbildning - vi är många som har samma fokus: Att skapa de bästa förutsättningar för lärande.

Dagen inleds med gemensam föreläsning med Leo Razzak för alla på Partille Arena. Därefter fortsätter vi med samtal och seminarier på Kulturum.

Program - tema språkutvecklande arbetssätt 

8.30 Leo Razzak, Partille Arena 

10.20 Kaffe

11.00 Tvära samtal, Kulturum 

12.00 LUNCH

13.00 Valbart seminariepass 1, Kulturum 

14.00 Valbart seminariepass 2, Kulturum

Seminarier och lokaler

Här finns en presentation över de  olika seminarierna och i vilka lokaler de kommer hållas.

Makerspace

Hösten 2016 öppnar Partille Makerspace i Kulturum. Makerspacet vänder sig till alla förskolor och skolor och erbjuder workshops, lektioner, fortbildning av lärare med koppling till läroplaner, ålder och material. Här utvecklas ny ämnesspecifik metodik kring skapande med IT som material och pedagogiska upplägg kring programmering.

Var finns Makerspace?

Du hittar oss på övervåningen ovanför biblioteket. Makerspace är ett samarbete mellan Kultur och Fritid och Utbildningsförvaltningen.

Hur kan jag kontakta de som arbetar med Makerspace?

Det enklaste sättet att få kontakt med någon av de ansvariga pedagogerna för Makerspace är att skicka ett mail till deras gemensamma e-postadress makerspace@edu.partille.se

Vem är Leo Razzak?

Leo Razzak är social entreprenör och verksam inom strategi-, styrelseutveckling, kommunikation, tv, radio, journalistik, ledarskap, regi och drama. Han har varit sommarpratare i P1, utsedd till årets talare och är en uppskattad föreläsare.

 

Vad är tvära samtal?

På tvära samtal kommer vi utifrån givna frågor samtala och delge varandra tankar och reflektioner i kring den föreläsning vi hört. Samtalen sker i grupper om tio personer från våra olika verksamheter, därav tvära samtal. Efter föreläsningen får du ett program med en siffra på som visar var just ditt samtal äger rum.

Var hittar jag mina seminarier?

Klicka på länken för att se de  olika seminarierna och i vilka lokaler de kommer hållas.

Behov av specialkost?

Fyll i formuläret om du är i behov av specialkost (laktosfri-, glutenfri- och/eller vegetarisk kost).