Välkommen till Partille gymnasiesärskola! Vi vill göra dig redo för framtiden, vi vågar utmana och se dina styrkor och vi har kompetens att möta dig på rätt nivå.

Partille gymnasiesärskola finns på Kulturum i Partille Gymnasiums lokaler. Skolan ligger centralt i Partille centrum med gångavstånd till allmänna kommunikationer som buss och tåg. 

Tack vare skolans placering är det lätt att både ta sig till skolan på egen hand och göra utflykter till både natur och storstad. Dessutom berikas undervisningen av kulturutbudet i Kulturum och Partille bibliotek.

Eleven i centrum

Vårt motto är eleven i centrum. Det betyder att oavsett vilken inriktning du läser så anpassar vi undervisningen efter dig. Under dina år på Partille gymnasiesärskola är vårt mål att du ska bli väl förberedd inför åren som kommer efter gymnasiet – vi vill ge dig möjlighet att växa till vuxen.

Varje elev har en elevhandledare som både ger stöttning i skolmiljön och fungerar som en länk till hemmet. I varje klass finns dessutom en elevassistent som följer klassen under dagens lektioner.

Under ett antal år har vi arbetat med att varje elev har sin egen dator som hjälpmedel i undervisningen. Vi försöker även skapa en delaktighet och gemenskap med elever från övriga delar av gymnasiet. Det kan till exempel handla om friluftsdagar, elevråd, kulturevenemang eller olika projektarbeten.

Programutbud

På Partille gymnasiesärskola vill vi att utbildningen ska ge kunskaper och värden, bidra till personlig utveckling, social gemenskap och ge en god grund till ett aktivt deltagande i samhället. Hos oss finns två nationella och ett individuellt program att välja på. I en grupp arbetar vi dessutom mycket med AKK, lågaffektivt bemötande och tydliggörande pedagogik. 

Nationella programmet fordon

Den här utbildningen är till för dig som gillar att arbeta på riktigt. En stor del av fordonsundervisningen är praktisk och vi jobbar både med att reparera och bygga om.

På nationella programmet fordon får du lära dig allt om bilar och andra motorfordon. Du får svetsa, lacka, blästra och lära dig att reparera allt möjligt. När estetprogrammet har sin stora musikal hjälper vi dessutom till med att bygga scen och rekvisita.

Hos oss kommer du även få åka iväg på olika roliga studiebesök. Vi har bland annat varit och kollat hur skogsmaskiner arbetar i skogen och besökt Volvo och fått se hur det går till när de bygger sina bilar.

Vi har stora fina fordonslokaler där vi har våra lektioner. Under utbildningen kommer du också ha praktik där du till exempel får testa att jobba på en riktig verkstad, biltvätt eller bensinstation.

Kom till oss! Tillsammans rustar vi dig för framtiden.

Estetiska nationella programmet

Den här utbildningen är till för dig som tycker om musik, teater och allt slags skapande.

Varje elev har individuell lektion med en musiklärare. Då har du möjlighet att lära dig spela olika instrument eller få bättre sångteknik.

På skolan har vi även en nybyggd proffsstudio där du kommer lära dig att producera och skapa musik. Dessutom jobbar vi mycket med film och digitalt skapande.

Varje år åker vi på turné till olika skolor. Vi sätter också upp en stor musikal, där vi uppträder på en riktig teaterscen med flera föreställningar.

Här förverkligar vi drömmar!

Individuella programmet - estetisk profil

Vi har ett individuellt program med flera grupper där vi jobbar mer individuellt anpassat och med extra mycket tydliggörande pedagogik.