Här finner du information om bland annat datorer, busskort och annat som du behöver när du går på gymnasiet.

Busskort

Skolkort, resor i gymnasieskolan

För skolkort som gymnasieelev gäller följande:

 • Du ska ha rätt till studiehjälp enligt studiestödslagen.
 • Som längst kan du få skolkort till och med vårterminen det år du fyller 20 år.
 • Skolkortet gäller för dagliga resor mellan bostaden (folkbokföringsadressen) och skolan.

Du som är folkbokförd i Partille kommun

 • Alla elever som är folkbokförda i Partille kommun och går på ett gymnasium inom Göteborgsregionen* får ett skolkort. Det finns ett flertal olika skolkort och man får det kort som behövs för att man ska kunna ta sig från hemmet till skolan. Detta gör att olika elever kan ha olika korttyper. 
 • Partille kommun väljer att ge de elever som går på Partille Gymnasium ett kort som även gäller i Göteborgs Stad. Detta för att underlätta för skolan vid aktiviteter såsom studiebesök.
 • Om du är folkbokförd i Partille kommun och går på en gymnasieskola inom Göteborgsregionen* behöver du inte ansöka om skolkort.
 • Om du är folkbokförd i Partille kommun och går på en gymnasieskola utanför Göteborgsregionen* har du möjlighet att ansöka om skolkort för dina dagliga resor (använd blanketten nedan).

Observera att du inte kan få både skolkort och inackorderingstillägg.

*Göteborgsregionen består av kommunerna Ale, Alingsås, Göteborg, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Lilla Edet, Mölndal, Partille, Stenungsund, Tjörn och Öckerö.

Hur får jag mitt kort?

Elever som är folkbokförda i Partille kommun och studerar i kommunal eller fristående gymnasieskola i Partille kommun eller annan kommun hämtar sitt skolkort hos kommunens kundcenterPartille Kulturum enligt datumen nedan.

Uthämtning sker måndag till fredag klockan 10-18.30 och lördagar klockan 11-16.

För höstterminen 2018:

 • Elever som börjar årskurs 1 kan hämta sitt skolkort från och med den 20 augusti
 • Elever som börjar årskurs 2 och 3 kan hämta sitt skolkort från och med den 13 augusti
 • Du som går i år 2 och år 3 kan resa på ditt gamla skolkort fram till den 15 september
 • Korten går att hämta ut i kundcenter i Partille Kulturum fram till och med den 6 oktober

Observera att vid kvittering av skolkort krävs giltig legitimation eller att vårdnadshavare finns med. Inga skolkort skickas hem.

Hitta hit!

Partille kommuns kundcenter i Partille Kulturum:
Gamla Kronvägen 56, Partille
Telefon: 031-792 10 00
Öppettider vardagar: klockan 10 till 18.30
Öppettider lördagar: klockan 11 till 16 

När gäller skolkortet?

Skolkortet gäller vardagar mellan klockan 4 och 19. 

Har du behov av ett fritidskort kan du köpa ett kort som heter "Periodkort Fritid 100 dagar" hos Västtrafik. För priser och mer information om dessa kort, se Västtrafiks webbplats.

Om kortet inte fungerar

Om ditt skolkort plötsligt slutar fungera vänder du dig till Partille kommuns kundcenter. Defekta kort byts ut utan kostnad och du får ett tillfälligt kort i väntan på ditt nya.

Borttappat kort

Om du tappat bort ditt kort eller fått det stulet vänder du dig till Partille kommuns kundcenter för att beställa ett nytt. I dessa fall får du köpa ett nytt kort för 250 kronor, du får ett tillfälligt kort i väntan på ditt nya. Betalning kan göras med kort eller via swish. Det brukar ta mellan fem och sju dagar att få ett nytt kort.

Om du byter skola eller flyttar till en annan kommun

 • Byter du skola inom Partille kommun eller Göteborgs Stad behåller du ditt skolkort.
 • Om ditt skolbyte innebär att du behöver ett kort med annat giltighetsområde, kontakta utbildningsförvaltningen i Partille kommun via e-post: skolkort@partille.se
 • Om du flyttar till annan kommun måste du vända dig till din nya hemkommun för att få ett nytt skolkort.
 • Om du avbryter studierna eller flyttar till en annan kommun
 • Om du avbryter dina studier eller flyttar till en annan kommun är du inte längre berättigad till reseersättning från Partille kommun. Skolkortet kommer då att spärras.

Har du frågor om skolkortet?

Kontakta utbildningsförvaltningen via e-post: skolkort@partille.se.

Datorer

När du studerar på Partille Gymnasium kvitterar du ut en dator som du kan använda i ditt skolarbete. I länken till höger finns det datorkontrakt som vårdnadshavare till omyndiga elever respektive myndiga elever behöver läsa igenom och underteckna för att eleverna ska få kvittera ut din lånedator .
Uppstår det fel eller problem med din dator måste du fylla i en felanmälan. Länk till sidan för felanmälan hittar du till höger på sidan.

Elevskåp

Varje elev får låna ett elevskåp i skolan. Detta låses med lås som skolan tillhandahåller. Elev-skåpet är skolans egendom och kan öppnas efter beslut av rektor. Godkänt lås kvitteras ut mot en deponeringsavgift.

Studiebidrag

Elever får studiehjälp till och med vårterminen det år de fyller 20. För att få studiehjälp måste man enligt studiestödslagen studera på heltid. Upprepad ogiltig frånvaro medför att rätten till studiehjälp kan upphöra.