Esteteleverna på Partille Gymnasium dyker rakt ner i det rockiga, färgglada 80-talet och bjuder in till konsert på Kulturums stora scen den 7e och 8e februari. Häng med!

80-talet var glamourens decennium, då band och artister verkligen glittrade i färgglada och glammiga kreationer. Detta rockens gyllene decennium firar vi på ett storslaget sätt när Partille Gymnasiums estetelever tillsammans med sina artistmentorer bjuder in till konsert. Musiken, och framför allt rockmusiken, var ju så fantastiskt härlig då!

Varför 80-tal?

Idén med att dyka ner i 80-talets rockmusik var att kasta in eleverna i en era och en musikstil som de inte är så bekanta med. I läroplanen för estetiskt program ingår en kurs som heter estetisk kommunikation, alltså hur man presenterar sig på scen. Och med tanke på årtiondets härliga frisyrer och snygga kläder var det inte mycket att tveka på när vi valde tema.

Eleverna har repat in låtar med Twisted Sister, Def Leppard, Heart, Judas Priest och en rad andra sköna artister och band. Publiken kommer att kunna sjunga med i alla låtar, det vågar vi nästan lova!

Artistmentorerna är med och repar

Elevernas artistmentorer Mattias IA Eklundh och Lollo Gardtman bidrar med tips och råd under repetitionerna. Dessutom är de med eleverna och spelar, under såväl repetition som konsert.

Lollo Gardtman repeterar 80-talsmusik på dubbel front eftersom hon dessutom medverkar i ”Rock Of 80's – The show” som sätts upp på Trädgår’n i Göteborg under våren. Eleverna kommer naturligtvis få hälsa på Lollo under repetitionerna för att ge lite feedback på hur det låter. Tyvärr betyder detta att Lollo inte kan vara med under konserterna på Partille Gymnasium.

Mattias Ia Eklundh kommer däremot att medverka vid båda konserterna. Han har lovat att ta med sig sin knallgula gitarr och att tupera och spraya sitt långa yviga hår så att han ser ut som självaste lejonkungen, dagarna till ära.

Två föreställningar på Kulturums stora scen

Tisdagen den 7 februari klockan 18.30 är alla som vill välkomna att uppleva konserten på Kulturums stora scen till fri entré.

Onsdagen den 8 februari klockan 13.00 har elever från gymnasiet, grundskolorna i Partille och gymnasiesärskolan exklusivt bjudits in att vara publik.

Varmt välkommen!