Vill du vara din egen chef i sommar? Då är sommarföretagare något för dig. Aktiviteten riktar sig till dig som är mellan 15 och 19 år och som är skriven i Partille kommun. Som sommarföretagare kan du själv, eller tillsammans med en kompis, driva eget företag under sommaren. Vi hjälper till med utbildning, stöd, försäkring och ett bra nätverk för att du ska kunna göra din grej och tjäna pengar.

Första steget – en fem dagars utbildning

Utbildningen kommer att hållas av personal från Drivhuset, gå gärna in och titta på deras hemsida. Programmet inleds med en kickoff där du får hjälp att spåna fram idéer eller finjustera de du redan har. Kanske har du någon kompis du vill förverkliga din idé tillsammans med eller så hittar du nya vänner under kickoff-veckan. Utbildningen är obligatorisk. Där får du bland annat hjälp av en handledare med affärsmodellen och att skapa en plattform för din verksamhet. Datum för utbildningen är inte bestämt ännu, men presenteras här när det är klart.

Andra steget – starta företaget

Under steg två startar du upp ditt företag och börjar sälja din produkt eller tjänst. Handledaren följer dig och dina kompisar på vägen, bollar idéer och hjälper dig att hitta lösningar och ni träffas vid två tillfällen under sommaren för att stämma av hur det går. Självklart är du försäkrad under din tid som företagare. Eftersom du är din egen chef bestämmer du själv i vilken utsträckning du jobbar. För att verkligen prova om idén håller, och för att det ska hinna bli klirr i kassan, brukar de flesta jobba med sitt företag i tre veckor eller mer.

Avslutning – kickout

Det tredje och avslutande steget är en kick-out. Den blir i augusti, strax innan skolan börjar igen (datum är inte satt ännu). Då samlas vi, tar del av varandras erfarenheter och utvärderar sommaren under glada former! Då avslutas också ditt företag i sommarlovsföretagarformen. Vill du fortsätta med att driva ditt företag, tipsar vi dig om olika sätt att gå vidare.

Tillsättning av platserna

Tillsättning av platserna görs via intervjuer i april och informationsmöte för sommarföretagare och föräldrar hålls i maj (datum meddelas senare). Du ansöker till ung sommarföretagare via formuläret här senast den 3 april.