Partille kommun erbjuder även i år sommarjobb till ungdomar mellan 15 och 19 år. Nära 160 ungdomar har fått tre veckors jobb under perioden 19 juni till 20 augusti.

Arbetsuppgifter

Ungdomarna jobbar inom äldreomsorg, vaktmästeri, städning, kök, förskola, gräsklippning, musikunderhållning, fotbollsledare och lägerverksamhet. Några har istället sökt och antagits till Drivhusets "Ung sommarföretagare" där de får starta eget-utbildning och möjlighet att driva företag som sommarjobb.

Arbetstider

De allra flesta arbetar en av perioderna under veckorna 25–27, 28–30 eller 31–33. Arbetstiden är sex timmar per dag, vanligen klockan 8–15 måndag–fredag, med avbrott för en timmes lunch.

Ansökningar

Uppemot 700 av kommunens unga har sökt de kommunala arbetena under våren. Nästan 160 av dem har fått jobb, de som inte jobbat inom kommunen tidigare har prioriterats. konkurrensen är alltså hård men det finns också en hel del sommarjobb på den privata marknaden.

Lön och tidrapport

Under dokument till höger här på sidan hittar du en blankett för att fylla i din arbetstid. Det är nödvändigt för att du ska få din intjänade lön. Du måste också fylla i en blankett med dina kontouppgifter dit pengarna ska betalas ut och skicka in till Swedbank. Dessutom finns svar på de vanligaste frågorna om de kommunala sommarjobben i Partille kommun.

Lycka till!

Partille kommun önskar alla sommarjobbare lycka till med arbetet!