Lyssna på Mitt Partille

Nu fortsätter Närradion i Partille sin intervjuserie ”Mitt Partille” som görs i samarbete med Partille kommun. Tanken är att lyfta fram Partilleprofiler med en historia och personer som gör skillnad. Programmet sänds av närradion på frekvensen 88 varannan lördag klockan 9 och du kan även lyssna på programmen i efterhand.

Del 10: Partilles föreningsliv – en sjudande aktivitetsgryta (28/6 2016)

föreningskonsulent Sandra Cronehag och Partillelegendaren Thomas ”Pallas” Palmqvist.Entusiasmen, engagemanget och framtidstron är tydligt när vi möter Sandra Cronehag, föreningskonsulent och Thomas ”Pallas” Palmqvist, legendar och ”alltiallo”. I vårt samtal växer det fram en bild av Partilles föreningsliv som en sjudande aktivitetsgryta, där det mesta finns med. Och tycker man att det möjligtvis fattas någon ”föreningsingrediens", så kan man via Sandra få stöd att tillföra denna. Mycket händer redan och mer kommer att det bli, då kommunen satsar på att kunna erbjuda oss Partillebor en aktiv fritid. ”Inte minst höstens invigning av Partille Arena innebär ett stort lyft i denna satsning”, säger förväntansfullt Sandra och ”Pallas”. Programmet sänds av närradion på frekvensen 88 lördagen den 28 juni klockan 9. Läs mer om Partille föreningsliv.

Del 9: Han har gröna fingrar (14/5 2016)

Peter Svenson och Lisa i Jonsereds Trädgårdar.Den som gräver en grop åt andra ... ska ha en extra eloge. Åtminstone om man är trädgårdsmästare på Jonsereds trädgårdar och förvandlar groparna till allsköns växtlighet. I ärlighetens namn kanske Peter Svenson numer gräver mer i administration än i jord, men han har i högsta grad medverkat till att Jonsereds trädgårdar tilldelats priser av högsta dignitet för återskapade trädgårdar. Vi möter honom live i favoritmiljön i ett av trädgårdens växthus och får oss berättat att 2016, med ”Gothenburg Green World” och med tv-profilen Gunnel Carlssons utställning som invigs den 5 juni, kommer att bli ett extraordinärt år för Jonsereds trädgårdar. Hör programmet med Peter Svenson här! Läs mer om Jonsereds Trädgårdar och om Gunnel "Gröna rum" Carlssons sommarutställning i trädgårdarna.

 

Del 8: Allt för barnen (19/12 2015)

Alla barn skall ha förutsättningar till en bra uppväxt. På grund av olika anledningar har inte alla de möjligheterna i sin biologiska familj. För kommunens familjeenhet är uppdraget att skapa förutsättningar för en trygg och utvecklande vardag även för barn som under kortare eller längre tid behöver en extra familj i form av ett familjehem. Ett uppdrag som kräver stort kunnande, insikt och inte minst personligt engagemang. I det här programmet möter vi Anna-Karin Eglén som berättar om vardag, inspiration och utmaningar i att arbeta med familjehem.

Med den stora flyktingströmmen behövs fler familjehem. Kanske du efter programmet blir intresserad av att vara ett familjehem som kan bli en avgörande skillnad för ett barn. Här kan du läsa mer och anmäla ditt intresse. Programmet kan du lyssna på här

Del 7: Bonde i Partille (5/12 2015)

Leif och Kristina Gustavsson driver Lexby Gård i Partille. I detta program som leds av Leif Lundvall får vi en inblick i hur det är att vara bonde i Partille. Leif och Kristina Gustavsson pratar om om gården, djuren, skördefesten och Lexbydagarna. Det blir också tillbakablickar flera hundra år i tiden och det blir diskussion om framtiden. Musik som Kristina och Leif Gustavsson har valt ut kommer också att spelas. Lyssna på programmet här.

Del 6: Nyanländ i Partille (21/11 2015)

I detta avsnitt i programserien Mitt Partille träffar ni Nomi Madolo och Sigbritt Andreasson som i sitt arbete i Partille kommun möter nyanlända. Samtalet om hur Partille tar emot nyanlända leds av Leif Lundvall. Nomi Madolo är rektor för vuxenutbildningen och ansvarig för antagning till SFI (Svenska för invandrare) på utbildningsförvaltningen. 

Sigbritt ”Sigge” Andreasson arbetar bland annat med olika hälsoprojekt i kommunen. Samtalet handlar om integration av de nyanlända, om SFI och dessutom får vi ta del av några intressanta projekt som drivs i kommunen. Exempel på dessa är Middagsbjudningen, Cykelprojektet, Simprojektet och Ta chansen. Utöver intressanta röster så spelar även Nomi och Sigge sin favoritmusik.
Här kan du lyssna på detta intressanta och hyperaktuella program.

Del 5: På fältet för våra ungdomar (7/11 2015)

I det här programmet får vi möta Tinna Mollén, fältsekreterare, och Maggie Harake, fritidsledare, som träffar våra ungdomar ute i kommunen och på fritidsgårdar. ”Kom till oss med era problem eller önskemål, vi fixar det”. Ungefär så kan man beskriva deras filosofi. Ambitionen, viljan och humöret är inget att missta sig på. Drivkraften är att alla ungdomar skall få samma möjligheter till trygghet och stimulerande fritidsaktiviteter. ”Det bästa jobb man kan ha. Vi får ju så mycket tillbaka”. Lyssna här.  

Del 4: Fritiden för de unga i Partille (24/10 2015)

I detta avsnitt träffar ni Rabi Shabo och Jonny Shlaimon som handlar om fritiden för de unga i Partille. Rabi Shabo är samordnare för fritidsverksamheten och Jonny Shlaimon är ungdomsledare. De brinner verkligen för sina uppgifter. Det blir ett lättsamt program som leds av Leif Lundvall om fritidsgårdar, aktiviteter för de unga, breakdans och om kommande event i Partille. Rabi och Jonny bjuder på sig själva och de berättar också mycket om vilka de är och om sin bakgrund, sina jobb, musik och om intresset för dansen. De gör det med en stor portion humor och med ett stort kunnande. Lyssna här!

Del 3: Partille Arena - ett unikt bygge (10/10 2015)

Partille Arena invigs i september 2016. Med sitt unika koncept kommer idrottsupplevelser, musik- och kulturutbud att tas till helt nya nivåer. Dessutom ges möjlighet till skolidrott, många aktiviteter och en matbit eller fika i folklivet. Två mycket engagerade och förväntansfulla personer i arenaprojektet är Lars Claesson, avdelningschef på kultur och fritid, och Daniel Claeson, evenemangschef på kommunen. Hör dem berätta!

Del 2: Unika Jonsereds Trädgårdar (26/9 2015)

Sommaren 2014 invigdes de återuppståndna Jonsereds Trädgårdar, ett drygt år senare utses de till Sveriges mest inspirerande park. Vi får historia och vardagsglimtar av två entusiaster, Peter Svensson, trädgårdsmästare och Erika Bertilsson, arbetsledare. De ingår i teamet kring återskapandet och inte minst den spännande framtiden - ”En trädgård blir ju aldrig färdig”. Man blir lätt på gott humör då Peter och Erika berättar om vardag och visioner för ”Trädgården med hjärta”. Lyssna här!

 

Del 1: Partilleliv - Ingalill Andersson (5/9 2015)

Först ut var Ingalill Andersson som föddes 1928 ”på Willys parkeringsplats” och har bott i Partille hela sitt liv. Hon berättade om sin pappa som gjorde ”allt” i kommunen, om tobaksaffären som hon drev med sin make på Kyrktorget, om hur Partille förändrats genom åren, om fritiden och vännerna. Ingalill bjöd på en vardagsskildring av vår kommun med möten och anekdoter från nästan ett helt sekel. Lyssna på programmet här.

 

 

Vill du rekommendera profiler för framtida program är du välkommen att kontakta This is a mailto linkxltw%tzEvzxx%uytvl%ttzyK{l}%ttwwp6%spvzxx%uytvl%ttzyK{l}%ttwwp6%spxltw%tzE{l}%ttwwp6vzxx%uyK{l}%ttwwp6%sp{l}%ttwwp6vzxx%uyK{l}%ttwwp6%sp