Jonsereds Trädgårdar ger möjlighet till återhämtning i vacker miljö.

Jonsereds Trädgårdar

Partille kommun och Göteborgs universitet utvecklar tillsammans Jonsereds herrgårdsområde. Tanken är att utveckla Jonsereds herrgård med omgivningar till ett attraktivt besöksmål i Göteborgsregionen. Trädgårdarna är gratis att besöka alla tider på dygnet och året förutom då det pågår särskilda evenemang som utställningar eller liknande.

Trädgårdsmästaren berättar

En del av arbetet har varit att återskapa de blomstrande trädgårdarna som omgav herrgården på 1800-talet. Här berättar ansvarige trädgårdsmästaren Peter Svenson om arbetet - inför invigningen av trädgårdarna.

Trädgårdarna invigdes 2014

Skissförslag för Jonsereds trädgårdar.Jonsereds Trädgårdar invigdes med pompa och ståt i augusti 2014. Då var det drygt fyra år sedan det första spadtaget togs för trädgårdarna av kommunstyrelsens ordförande Stefan Svensson (M) och Göteborgs universitetsrektor Pam Fredman. I dag är trädgården indelad i olika avdelningar som stilträdgården, rosenträdgården, köksträdgården och utställningsträdgården.

En väg tillbaka

Kultur- och fritidsförvaltningen och social- och arbetsförvaltningen i Partille kommun delar ansvaret för detta kultur- och naturhistoriskt intressanta projekt. Kommunens arbetsmarknadsenhet har förlagt delar av sin arbetslivsinriktade rehabverksamhet hit som inefattar personer som av olika anledningar befinner sig en bit ifrån arbetsmarknaden. Tillsammans har de återskapat trädgården och fleratalet har hittat en väg tillbaka till egen försörjning. Läs mer här.

Hitta hit

Jonsereds Trädgårdar ligger en dryg mil norr om Göteborg. Ta pendeltåget från Göteborgs Central. Inom 10 minuter är du framme på Jonsereds station, följ sedan skyltarna mot Jonsereds Herrgård. Väljer du bilen så ska du svänga av mot Jonsered på E20 och sedan följa skyltningen mot Jonsereds Trädgårdar. Du kan också ta buss 510 som stannar till vid Jons väg, vilken är närmsta hållplats.Hitta hit

xltw%tzE{l}%ttwwp6vzxx%uyK{l}%ttwwp6%sp{l}%ttwwp6vzxx%uyK{l}%ttwwp6%sp