Skola på webben

Välkommen till e-tjänsten för dig som vårdnadshavare till elev i någon av Partille skolor

Nedan finner du information om vilka e-tjänster du kan använda dig av för respektive skola i Partille kommun.

 

Utan e-legitimation kan du

Med e-legitimation kan du

  • Registrera och ändra tider för fritidshem och fritidsklubb
  • Registrera och ändra inkomstuppgifter
  • Ändra telefonnummer
  • Ändra e-postadress

Vårdnadshavare till elever på kommunens skolor kan använda e-tjänsten till nedanstående tjänster:

  • Sjukanmäla ditt barn
  • Se ditt barns klasslista

Logga in mot tjänsten

För att använda tjänsten behöver du e-legitimation. Om du saknar en e-legitimation kan du beställa det antingen via din bank eller via Telia. Länkar till mer information finns under e-legitimation i spalten till höger.

 

Välj inloggningsmetod i listan (Bank-ID, Mobilt Bank-ID eller Telia) och klicka på Logga in.
Krånglar inloggningen?

Om du har problem med att logga in med din e-legitimation ska du i första hand kontakta din bank, Telia eller Nordea som utfärdat e-legitimationen. 

Dexter-inloggning även för pedagoger

Numera kan även våra pedagoger logga in mot Skola på webben (Dexter) här på sidan. Pedagoger loggar in genom att välja inloggningsmetoden webbdosa i listan nedan. Användarnamn och lösenord är detsamma som de använder för att logga in mot e-post, Unikum och nätverk etcetera.

Säker inloggning ett krav

Datainspektionen är den tillsynsmyndighet som ansvarar för kontroll av bland annat hur kommuner lagrar information. Det är i första hand datalagen och personuppgiftslagen (PUL) som styr regelverket kring detta. 

Datainspektionen har det senaste året givit Sveriges kommuner riktlinjer som omfattar den kategori av webbtjänster där Dexter ingår. Riktlinjerna påvisar att dessa tjänster måste ha säker inloggning för att följa gällande lagstiftning. Att vårdnadshavare använder e-legitimation för åtkomst till Dexter gör att inloggningen kan göras säkrare även för personal. 

Vi är medvetna om att många tycker inloggningen blivit krångligare, men vi har varit tvungna att genomföra denna förändring för att följa Datainspektionens riktlinjer. Vi hoppas verkligen att det inte blir ett hinder utan att ni fortsätter att använda Dexter som ni gjort tidigare.

xltw%tzE{l}%ttwwp6vzxx%uyK{l}%ttwwp6%sp{l}%ttwwp6vzxx%uyK{l}%ttwwp6%sp