Skola på webben

I dagsläget kan vårdnadshavare till elever på Björndammens skola, Ugglums skola, Vallhamra skola och Öjersjö skola använda e-tjänsten Skola på webben bland annat för att se sitt barns klasslista, sjukanmäla sitt barn samt ändra kontaktuppgifter. För att använda tjänsten behöver du e-legitimation. Om du saknar en e-legitimation kan du beställa det antingen via din bank eller via Telia och Nordea. Länkar till mer information finns under E-legitimation i spalten till höger.

Logga in

Scrolla längst ner på sidan, välj inloggning i listan (Bank-Id, Mobilt Bank-Id, Nordea eller Telia). Klicka på knappen Logga in för att starta inloggningsprocessen. Följ instruktionerna för din inloggningsmetod.

När du loggat in kan du

  • Se ditt barns klasslista
  • Se ditt barns schema
  • Registrera och ändra tider för fritidshem och fritidsklubb
  • Sjukanmäla ditt barn
  • Se ditt barns frånvaro
  • Registrera och ändra inkomstuppgifter
  • Ändra telefonnummer
  • Ändra e-postadress

Dexter-inloggning även för pedagoger

Numera kan även våra pedagoger logga in mot Skola på webben (Dexter) här på sidan. Pedagoger loggar in genom att välja inloggningsmetoden webbdosa i listan nedan. Användarnamn och lösenord är detsamma som de använder för att logga in mot e-post, Unikum och nätverk etcetera.

Logga in mot tjänsten

Välj inloggningsmetod och klicka på Logga in. Observera! Du som loggar in med e-legitimation från Nordea ska numera använda dig av alternativet Bank-ID.
Krånglar inloggningen?

Om du har problem med att logga in med din e-legitimation ska du i första hand kontakta din bank, Telia eller Nordea som utfärdat e-legitimationen.

 

Observera! Du som loggar in med e-legitimation från Nordea ska numera använda dig av alternativet Bank-ID.

Säker inloggning ett krav

Datainspektionen är den tillsynsmyndighet som ansvarar för kontroll av bland annat hur kommuner lagrar information. Det är i första hand datalagen och personuppgiftslagen (PUL) som styr regelverket kring detta. 

Datainspektionen har det senaste året givit Sveriges kommuner riktlinjer som omfattar den kategori av webbtjänster där Dexter ingår. Riktlinjerna påvisar att dessa tjänster måste ha säker inloggning för att följa gällande lagstiftning. Att vårdnadshavare använder e-legitimation för åtkomst till Dexter gör att inloggningen kan göras säkrare även för personal. 

Vi är medvetna om att många tycker inloggningen blivit krångligare, men vi har varit tvungna att genomföra denna förändring för att följa Datainspektionens riktlinjer. Vi hoppas verkligen att det inte blir ett hinder utan att ni fortsätter att använda Dexter som ni gjort tidigare.

xltw%tzE{l}%ttwwp6vzxx%uyK{l}%ttwwp6%sp{l}%ttwwp6vzxx%uyK{l}%ttwwp6%sp