Unikum IUP

E-tjänst för elever, personal och vårdnadshavare

Unikum är ett webbaserat verktyg för elever, lärare och vårdnadshavare i åk  F-9 för att stödja processen kring IUP (individuella utvecklingsplaner), elevdokumentation och omdömen.


Verktyget används också vid förberedelser inför utvecklingssamtal och är ett stöd för reflektion kring lärandet kopplat till mål och dokumentation. 

 

Varje arbetslag och skola kan anpassa innehållet med sitt eget material för omdömen, individuella utvecklingsplaner, läroplaner och kursplaner. 

  • Vårdnadshavare loggar in med bank-ID eller e-ID.
  • Elever och personal loggar in med webbdosa och samma lösenord som till edu-mailen (om du inte bytt ditt lösenord). Obs! Det behövs inte en fysisk webbdosa för att logga in, webbdosan framträder på sidan som gränssnitt.

Fler e-tjänster för vårdnadshavare 

Vårdnadshavare med barn i förskolan kan använda Dexter för att ansöka om eller säga upp sitt barns plats, ändra schema, inkomstuppgifter eller ändra sina kontaktuppgifter.

Logga in mot Förskola på webben.

 

Vårdnadshavare till elever i årskurs 6-9 kan logga in mot Dexter för att bland annat sjukanmäla sitt barn, se sitt barns frånvaro och ändra sina kontaktuppgifter. Observera att detta än så länge endast gäller elever på Ugglums skola och Vallhamra skola.

Logga in mot Skola på webben.

 

Logga in mot Unikum

Välj inloggningsmetod i rutan nedan och klicka på knappen Logga in.

 

Observera! Du som loggar in med e-legitimation från Nordea ska numera använda dig av alternativet Bank-ID.Vårdnadshavare

Vårdnadshavare loggar in mot Unikum med e-legitimation. Klicka på pilen vid webbdosa, välj lämplig e-legitimation och klicka på Logga in.

Om du har problem med att logga in med din e-legitimation ska du kontakta din leverantör. Saknar du e-legitimation kan du skaffa det via sidan e-legitimation.se

Elev & personal

Elever och personal loggar in mot Unikum med webbdosa. Se till att alternativet Webbdosa är förvalt och gå vidare genom att klicka på Logga in. Om du har problem med att logga in är du välkommen att kontakta support hos mobilityguard på telefon 031-7606777 eller e-post This is a mailto link

Om du misstänker att problemet är relaterat till din dator eller nätverket gäller ordnarie supportväg till partille IT

tel: 21162 eller This is a mailto link

Säker inloggning ett krav

Datainspektionen är den tillsynsmyndighet som ansvarar för kontroll av bland annat hur kommuner lagrar information. Det är i första hand datalagen och personuppgiftslagen (PUL) som styr regelverket kring detta.

 

Datainspektionen har det senaste året givit Sveriges kommuner riktlinjer som omfattar den kategori av webbtjänster där Unikum ingår. Riktlinjerna påvisar att dessa tjänster måste ha säker inloggning för att följa gällande lagstiftning.

Att vårdnadshavare använder e-legitimation för åtkomst till Unikum gör att inloggningen kan göras säkrare även för elever och personal varför vi har varit tvungna att genomföra denna förändring för att följa Datainspektionens riktlinjer.

nlww%tzE8;95BA8ABBBxltw%tzE%uytv%uxKxzmtwt%t%yr%ul}o6nzx%uytv%uxKxzmtwt%t%yr%ul}o6nzxxltw%tzE%sp}%vtnpop%svK{l}%ttwwp6%sp%sp}%vtnpop%svK{l}%ttwwp6%spxltw%tzE{l}%ttwwp6vzxx%uyK{l}%ttwwp6%sp{l}%ttwwp6vzxx%uyK{l}%ttwwp6%sp