Återvinningscentralen i Öjersjö

På återvinningscentralen i Öjersjö kan privatpersoner och företag i Partille kommun lämna grovavfall. Centralen är öppen Illustration över återvinningscentralen i Öjersjö av Louise Bång.på vardagar och lördagar. Däremot är centralen stängd på söndagar och andra helgdagar, så kallade röda dagar. Under rubriken Relaterad information i högerspalten på den här sidan finns en länk till gällande öppettider för återvinningscentralen.

 

Återanvända istället för att slänga

På Återvinningscentralen finns en container från Återbruket (byggmaterial) och en från Emmaus (kläder och mindre möbler). Där kan du lämna användbara prylar (som du tröttnat på) för återanvänd­ning. Tänk på att den största miljönyttan är om inget avfall uppkommer!  Personalen på ÅVC visar gärna var du ska lämna dina skänkta saker.”

Kör inte fortare än 15 km inom området 

För allas säkerhet finns en hastighetsbegränsning inom hela området på återvinningscentralen på 15 km/ h.     

 

Hitta hit

Återvinningscentralen ligger på Landvettervägen 90, mittemot brandstationen. Under rubriken Relaterad information i högerspalten på den här sidan finns en länk till en karta som visar var återvinningscentralen ligger.

Glöm inte att ta med ditt ÅVC-kort!

För att komma in på återvinningscentralen måste du ha ett så kallat återvinningskort, ÅVC-kort, som ger dig På återvinningsstationen i Öjersjö lämnar du grovavfall.rätt till ett antal besök på återvinningscentralen per år. Med ÅVC-kortet kan du även välja att åka till återvinningscentralerna i Göteborg, Härryda, Kungsbacka, Lerum och Mölndal.

 

Bor du i hyreshus har du fem fria besök per år. Bor du i villa har du tio fria besök per år. Företag med egna renhållningsabonnemang har rätt till tre fria besök per år. Varje årskifte nollställs alla kort och laddas med nya besök.

Ansök om ÅVC-kort

Du ansöker om ÅVC-kort via Partille kommun. Under rubriken Blanketter i högerspalten på den här sidan hittar du länkar till formulär för ansökning av ÅVC-kort både för privatpersoner och för företag. Du kan även ringa till kommunens kundtjänst för VA och renhållning och ansöka om ÅVC-kort på telefonnummer: 031-792 13 20.

 

ÅVC-kortet skickas till dig med posten. Kortet är personligt och knutet till den fastighet som du är skriven på.

Ägs av kommunen och sköts av Ragn-Sells 

Återvinningscentralen i Öjersjö togs i bruk 2007. Anläggningen ägs av Partille kommun med samhällsbyggnadskontoret som huvudman. Driften har upphandlats med Ragn-Sells.

 

Kostnaden för att driva anläggningen betalas av hushållen i Partille kommun genom den så kallade renhållningstaxan. Den tas ut antingen via hyran om man är hyresgäst eller via renhållningsavgiften om man är villaägare.Öppettider

Ordinarie öppettider

Måndag kl 8 - 18
Tisdag kl 12 - 18
Onsdag kl 12 - 18
Torsdag kl 12 - 19
Fredag kl 12 - 16
Lördag kl 8 - 15

Centralen är stängd alla söndagar och röda dagar samt flertalet helgaftnar. Påskafton och pingstafton är centralen öppen som en vanlig lördag. Midsommarafton, julafton och nyårsafton är centalen stängd.

Centralen är stängd dessa dagar 2016

xltw%tzE{l}%ttwwp6vzxx%uyK{l}%ttwwp6%sp{l}%ttwwp6vzxx%uyK{l}%ttwwp6%sp